EKSPLOZIJA U NJEMAČKOJ

Detonirao bombu i ozlijedio 12 policajaca i vatrogasaca, vlasnik stana uhićen

11.05.2023 u 14:24

Bionic
Reading

Najmanje 12 policajaca i vatrogasaca ozlijeđeno je u četvrtak u eksploziji u stambenoj zgradi u gradu Ratingenu na zapadu Njemačke, priopćila je policija

Policija i vatrogasci pozvani su u pomoć nemoćnoj osobi, a kada su stigli, na vratima stana odjeknula je eksplozija, rekao je glasnogovornik policije. Eksplozivnu napravu, kako doznaje Spiegel, aktivirao je koronaskeptik koji je na mrežama aktivno širio propagandu tijekom epidemije koronavirusa, a on je, također neslužbeno, sin vlasnika stana.

Oko 15 sati policija je uhvatila vlasnika stana. Specijalci su upali su u stan i uhitile muškarca od približno 60 godina, koji je ozlijeđen i prebačen je u bolnicu u teškom stanju. Glasnogovornica policije nije precizirala je li ozlijeđen u eksploziji ili prilikom uhićenja.

Policija je u stanu pronašla leš žene čiji identitet nije utvrđen, javio je njemački RTL.

Kako javlja njemački RTL, policija je izašla na teren oko 10 sati jer je bio prepun jedan sandučić, pa je predstavnik stanara bio zabrinut da se stanarima u tom stanu nešto dogodilo.

Uskoro se iz zgrade začula detonacija, a prema riječina ministra unutrašnjih poslova savezne države Nordrhein-Westfalen Herberta Reula, član obitelji aktivirao je eksplozivnu napravu koju je prethodno pružio pripadnicima hitnih službi.

  • +6
Eksplozija u stambenoj zgradi u gradu Ratingenu Izvor: Profimedia / Autor: Roberto Pfeil / AFP / Profimedia

U eksploziji je ozlijeđeno dvanaest pripadnika hitnih službi, a neki su i u životnoj opasnosti.

Ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser trebala bi danas poslijepodne dati izjavu o incidentu, javlja ZDF.