koronavirus

Dvoje preminulih i jedna novooboljela osoba u Osječko-baranjskoj županiji

27.07.2020 u 12:16

Bionic
Reading

U Kliničkom bolničkom centru Osijek tijekom protekla 24 sata dvije osobe su preminule, a zabilježen je i jedan novi slučaj oboljevanja od koronavirusa, priopćio je Osječko-baranjski Stožer Civilne zaštite u ponedjeljak

Tijekom posljednja 24 sata u KBC Osijek testirano je ukupno 157 uzoraka. Jedan od njih je pozitivan i riječ je o osobi s područja osječke Ispostave Zavoda za javno zdravstvo.

U KBC-u Osijek su hospitalizirane 33 osobe, od kojih je troje na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata preminule su dvije osobe s područja Osječko-baranjske županije koje su bile hospitalizirane, te su imale značajan komorbiditet, navode iz Stožera.

Prema informacijama iz Stožera, na području ove županije od koronavirusa do sada je izliječeno 470 osoba, pa je trenutno 94 oboljelih. 12 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju, pa se sada u samoizolaciji nalaze 353 osobe.

  • +14
Koronavirus u Osijeku Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Policija je zaprimila jednu dojavu o kršenju mjera samoizolacije na području Đakova i ona se pokazala točnom. Inspektori Civilne zaštite tijekom vikenda su izvršili 65 nadzora nad javnim okupljanjima, vjerskim okupljanjima, svadbama i u objektima uslužnih djelatnosti. U 20 slučajeva su utvrdili nepravilnosti i izdali upozorenja, priopćeno je.