'DOSTA JE ROBOVANJA KERUMU'

Dujomir Marasović preuzeo kormilo splitskog HDZ-a

Bionic
Reading

Ravnatelj KBC-a Split Dujomir Marasović postao je večeras novi šef splitskog HDZ-a. Odmah je najavio raskidanje koalicije s Kerumom

'HDZ od sada istupa iz zajedničkog kluba vijećnika koji je činila Nezavisna lista Željka Keruma, HČSP-a i još neki nezavisni vijećnici i formiramo Klub vijećnika HDZ-a. HDZ će voditi samostalnu politiku u Splitu, promovirat ćemo istinu i pravdu, a borit ćemo se protiv feudalnog despotizma koji iskazuje aktualna vlast u Splitu', izjavio je Dujomir Marasović u petak navečer nakon što ga je Gradski odbor HDZ-a u nepunih 10 minuta izabrao za predsjednika gradskog ogranka kao jedinog kandidata. Od 22 člana Odbora koji su prisustvovali sjednici, Marasović je dobio 21 glas podrške, a jedan je kandidat bio suzdržan.

Na pitanje hoće li Tomislav Gojo ostati predsjednik Gradskog vijeća Splita, Marasović je odgovorio da je njegov stav bio da se Gojo povuče s te dužnosti. 'Nakon što sam se konzultirao, ipak sam odlučio da Gojo treba ostati na mjestu predsjednika Gradskog vijeća jer ga je Gradsko vijeće i izabralo na tu dužnost. Ako vijećnici nisu zadovoljni s Tomislavom Gojom, neka ga oni mijenjaju. Ali HDZ neće zbog tog mjesta robovati ni Željku Kerumu ni ikome drugom. Dosta smo robovali Kutli i sličnima', rekao je Marasović.

Marasović je najavio dugotrajnu borbu za vraćanje stare slave HDZ-a te je pozvao sve članove HDZ-a, od 1990. godine i one koji su otišli u druge stranke, da se vrate, jer ih u HDZ-u čekaju raširenih ruku, piše Slobodna Dalmacija.