KANDIDAT ZA GRADONAĆELNIKA

Dujmović: Ne vjerujem da će se golf na Srđu ikada izgraditi

24.05.2017 u 17:12

Bionic
Reading

Kandidat HNS-a za dubrovačkoga gradonačelnika Valentin Dujmović izjavio je u srijedu kako ne vjeruje da će se golf na Srđu ikada izgraditi, a on i njegov tim ponašat će se u skladu s obvezama koje su nastale ranije

"Jesam za investicije, ali mislim da se golf na Srđu nikada neće izgraditi, a mišljenje temeljim na razgovorima s investitorom. O toj temi ne trebamo previše gubiti vrijeme, moramo vidjeti kako se nositi s obvezama nastalim prije nego moj tim i ja preuzmemo Ured gradonačelnika. Ponašat ćemo se u skladu s obvezama koje su nastale ranije", rekao je Dujmović dodavši kako treba pratiti najstrože uvjete Studije utjecaja na okoliš.

Založio se za to da se s tvrtkom Razvoj Golf napravi interna arbitraža vezano za koncesiju nad tvrđavom Imperijal na Srđu i zatraže pravna mišljenja koja će biti podloga za daljnje korake.

"Je li ta tvrđava naša? Jesu li oni izgubili koncesiju? Je li se pravno nešto dogodilo da Grad može reći 'OK, mi sad preuzimamo priču'. Ako je tako, stat ću iza takvog mišljenja i ako bude moguće predložit ćemo Društvu prijatelja dubrovačkih starina i Zavodu za obnovu Dubrovnika da obnove tvrđavu. Projekt je vrijedan 80 do 110 milijuna kuna, treba obnoviti tvrđavu, napraviti Muzej Domovinskog rata i krenuti s tom pričom dalje'', kaže Dujmović.

Također je najavio da želi u svom mandatu izmjestiti azil za životinje sa Žarkovice, gdje bi napravio izletište, restoran ili vidikovac, dok bi sav prihod od najma išao Društvu za zaštitu životnija koje bi vodilo skrb o životinjama. 

"Iz tog novca nećemo uspjeti izgraditi azil, ali se može izgraditi iz proračuna. Imali smo novac predviđen za kupnju zemlje na Osojniku za izgradnju azila, proračun je srušen, a dosad smo mogli biti u poodmakloj fazi projekta. Azil je potreban i treba ga hitno napraviti, pa ću kao gradonačelnik prvo predložiti u proračunu kupnju zemljišta na Osojniku i izgradnju azila'', poručio je Dujmović.

Rekao je da će se tek vidjeti koliki je kapacitet azila potreban Dubrovniku, a vodit će ga veterinar za kojega će se raspisati javni natječaj.

Tvrtka Sanitat je preko puta postojećeg azila, u kojem po navodima Društva za zaštitu životinja ima preko 300 pasa, svojedobno počela izgradnju novog azila kapaciteta 120 životinja. Te radove zaustavilo je Ministarstvo kulture zbog kršenja odredbi GUP-a.