ZA SPORT I OTPAD

Državna zemljišta darovana Orahovici i Pitomači

29.05.2018 u 19:25

Bionic
Reading

Ministar državne imovine Goran Marić u utorak je u obnovljenoj kuriji Jankoviću u Kapela Dvoru održao radni sastanak s virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem te gradonačelnicima i načelnicima iz te županije, a s gradom Orahovicom i općinom Pitomačom potpisani su ugovori o darovanju zemljišta vrijedni gotovo 1,6 milijuna kuna.

Kako je priopćeno iz Ministarstva državne imovine, tema radnog sastanka bila je raspolaganje državnom imovinom u korist jedinica lokalne samouprave.

Ministar Goran Marić potpisao je s gradonačelnicom Orahovice Anom Marijom Petin ugovor o darovanju nekretnine površine veće od 39 tisuća četvornih metara za sanaciju i uređenje sanitarnog odlagališta komunalnog otpada "Tuk". Tržišna vrijednost nekretnine je 749 tisuća kuna.

Ministar Goran Marić uručio je zamjeniku načelnika Općine Pitomače Marinu Aragoviću odluku o darovanju nekretnina površine 13.228 četvornih metara za izgradnju sportsko-rekreacijskog centra Pitomače. Tržišna vrijednost darovanih nekretnina je 850 tisuća kuna.

Izrazivši zadovoljstvo održanim sastankom, župan Andrović zahvalio je ministru Mariću i njegovim suradnicima što su danas posjetili tu županiju.

"Ministrovo izlaženje na teren i održavanje sastanaka sa županima, gradonačelnicima i načelnicima diljem Lijepe naše dobar je primjer rješavanja predmeta. Ovim primjerom pokazalo se da državna administracija itekako može biti učinkovita i brza“, rekao je župan.

  • +5
Ministar Goran Marić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Ministar Marić rekao je kako su najveći i najvažniji partneri Ministarstva državne imovine jedinice lokalne samouprave.

"Ministarstvo će rješavanjem predmeta pridonijeti da svi gradovi i općine dobiju novu sliku, novu razglednicu svoga mjesta. I u Virovitičko-podravskoj županiji ćemo aktivirati sve što je zapušteno i staviti u funkciju. Na taj ćemo način potaknuti investicijski ciklus i zapošljavanje na ovom području, što je od presudne važnosti za opstanak mladih u Republici Hrvatskoj“, istaknuo je.

Ministar Marić je podsjetio da su sve gradonačelnike i načelnike "informirali o novom zakonu o upravljanju državnom imovinom" i o tome koje će koristi od njega imati jedinice lokalne samouprave.