čuvali ga u trgovini

Drama u Zadru sa sretnim krajem: Njemačkim turistima izgubio se četverogodišnji sin; pogledajte trenutak ponovnog susreta

31.07.2020 u 15:40

Bionic
Reading

Šetnja Zadrom tijekom današnjeg vrućeg dana za njemačke turiste s troje djece trebala je biti idilična. No u gradskoj gužvi izgubili su četverogodišnjeg sina

Njemački turisti Achim i Inga danas su na zadarskom Poluotoku bili u potrazi za četverogodišnjim sinom Jurijem koji im se izgubio tijekom razgledavanja grada. Malenog Jurija su pričuvale djelatnice jedne trgovine i uz pomoć policije ubrzo ga povezale s roditeljima.

U blizini je bio i fotoreporter Cropixa te je ovjekovječio emotivni trenutak.

Dječak se izgubio u Zadru Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

A što se zapravo dogodilo? Inga i Ahim krenuli su bezbrižno na sladoled sa svoja tri sina, 6-godišnjim Ilanom, 4-godišnjim Jurijem i 2-godišnjim Ivom. Tek što su sinovima ostvarili želje za slatkim, na Trgu, ispred Gradske lože, shvatili da im jedno dijete, srednji Jurji, nedostaje. U trenu je među roditeljima zavladala panika što je primijetio i fotoreporter Luka Gerlanc koji je odmah ponudio svoju pomoć: pričuvat će im ostale sinove dok oni odu u potragu za malim avanturistom, piše Zadarski.hr. Nije sve prepustio slučaju, pa je pozvao i policiju.

Istovremeno, s druge strane Kalelarge, kod 'Socijalnog', prodavačica obližnjeg dućana uočila je dječačića s plavom kapom kako izbezumljeno tetura ulicom i plače. Baš se u tom trenutku uhvatio za ruku čovjeku koji je i sam čekao sina. Iznenađeni čovjek, inače poznati zadarski zlatar Armend, pokušao je razgovarati s dječakom, no nisu se uspjeli sporazumjeti jer Jurij govori samo njemački. I Armend je pozvao policiju dok mu dijete nije puštalo ruku.

'Pomislio sam kako bi bilo meni da se moj mali sin izgubio i jednostavno sam reagirao kako bi svaki roditelj. Ma svaki čovjek! Kako smo i mi koji smo se ovdje skupili pozvali policiju, što je učinio i vaš reporter, službenici su bili u dosluhu i zapravo je stvar, na svu sreću, brzo riješena' ,rekao je zlatar za Zadarski.hr, i sam još vidno uzbuđen.

U trku s roditeljima od trga preko Kalelarge, otac Ahim komentirao kako je mali Jurij kandidat za ovakve stvari.

'Uvijek nešto s njim! Ali dobro je, nije nam prvi put u Zadru, imamo vikendicu na Viru tako da često budemo u gradu. Znao sam da ćemo ga naći, ali nisam znao da su ljudi ovdje tako dragi i ljubazni. Hvala vam svima', rekao je emotivno otac, taman kad je stigao pred 'Socijalno'. Fotoreporter Luka utješio ga je rekavši kako je Zadar najbolji grad za izgubit dijete - em je mali, em siguran, em će svi uskočiti u pomoć.