VLASNIK MEDIKOLA TVRDI

'Dragi Bog mi je bio politički zaštitnik. Hebrang mi je smjestio'

04.04.2011 u 19:48

Bionic
Reading

Vlasnik Medikola Ivan Rajković u intervjuu za 'Dnevnik' Nove TV odlučno je odbacio bilo kakvu političku intervenciju prilikom dobivanja ugovora s HZZO-om o nabavi PET/CT uređaja te kaže da iza njega stoji Bog, Blažena Djevica Marija i sveci

Rajkovića je najveća afera u hrvatskom zdravstvu nakon Baxter očito izuzetno potresla s obzirom na to da je tijekom intervjua koji je vodio Mislav Bago u nekoliko navrata bio vidno iznerviran pitanjima i na rubu živaca.


Za cijelu je aferu okrivio Andriju Hebranga, ali u isto vrijeme skinuo kapu ministru zdravstva i socijalne skrbi Darku Milinoviću. Kaže da je on 'topovsko mesu' u sukobu Hebrang - Milinović.

Kaže da s Ivom Sanaderom nikada nije pričao o spornom poslu, ali i rekao da se bivši premijer tri puta liječio u Medikolu. 'Dragi Bog mi je bio politički zaštitnik', istaknuo je Rajković te više puta istaknuo da je pobijedio na natječaju te da nema govora o monopolu Medikola. 'I drugi su se mogli javiti na natječaj i kupiti PET/CT uređaje', rekao je Rajković.

Na pitanje ima li ikakve veze s bivšim šefom Carinske uprave Mladenom Barišićem, Rajković kaže: 'Barišić, Michael Jordan, Jeniffer Lopez… Ja tog čovjeka ne poznajem.'

Na činjenicu da je prije nabave PET/CT uređaja na tu pretragu u inozemstvo išlo tisuću pacijenata iz Hrvatske, nakon nabave u aranžmanu Medikola i HZZO-a 4.500, a posljednjih godina čak sedam tisuća pacijenata, Rajković kaže da je PET/CT pretraga prepoznata kao kvalitetna metoda pri dijagnosticiranju.

Zaključuje: 'Iza afere stoji mrzovoljan čovjek koji ne govori istinu.'