SEZONA RADOVA

Doznajte gdje vrebaju prepreke na cesti

07.06.2013 u 18:06

Bionic
Reading

Sezonska boljka, pregršt zbog radova začepljenih cesta usred turističke sezone, nije nas zaobišla ni ove godine. Tako je na mnogim dijelovima autoceste A1, kao i dionicama državnih cesta na snazi posebna prometna regulacija. Pred prvi lipanjski vikend donosimo iz HAK-a najvažnije obaijesti o zatvorenim, i dionicama cesta s posebnom regulacijom

Zbog radova, zatvorena je dionica državne ceste D1 Udbina-Gračac. Obilazak je: Udbina-D522-Gornja Ploča-ŽC5165-Sveti Rok-D50-Gračac, i obrnuto. U Istri će do 14. lipnja od 08,00 do 18,00 sati bit će zatvorena dionica državne ceste D44 Buzet-Roč. Obilazak: Lupoglav-Pazin-Motovun-Buzet (A8, D48, ŽC5007 i D44, te obrnuto). Također, na dionici Bale - Vodnjan Istarskog ipsilona u tijeku su radovi obnove kolničke konstrukcije. Radovi će trajati do 14. lipnja, a za vrijeme njihova izvođenja prometnica se neće zatvarati, no na snazi će biti posebna regulacija prometa. Stoga, vozači obratite pozornost na signalizaciju. Moguća su kraća čekanja jer će se vozila propuštati naizmjenično od odmorišta Bale do čvora Vodnjan.

Ceste potpuno zatvorene zbog radova ovog vikenda biti će: D1 od raskrižja u Velikom Trgovišću do čvora Mokrice i između čvorova Trakošćan i Đurmanec; D22 Možđenec-Sudovec; D27 Benkovac-Šopot (s autoceste A1 prema Benkovcu izlazi se na čvoru Zadar II); D33 kroz grad Knin; D34 Donji Miholjac-Črnkovci; D35 Sveti Križ Začretje-Donja Šemnica; D41 u Vrbovcu; D42 Vrbovsko-Gomirje (zbog urušavanja mosta); D46 Novi Jankovci-Stari Jankovci; D47 u Brestači kod Novske; D205 Risvica-Dubrovčan; D523 Križišće-most Krk te ŽC 6075 Skradin-Dubravice i most Rivina Jaruga (kod škole).

Za teretna vozila zatvorene su ceste: D29 Marija Bistrica-Soblinec; D205 Klanjec-Dubrovčan; ŽC3124 Vidrenjak-Popovača-Kutina–Novska te ŽC4030 Orahovica- Kutjevo.
266734,263505,256238,266290

Naizmjence se vozi: na Istarskome ipsilonu između odmorišta Bale i čvora Vodnjan sjever; D518 Osijek-Markušica-Gaboš-Jarmina, na dionici od nadvožnjaka u ulici kneza Trpimira (južna osječka obilaznica) do nerazvrstane ceste Brijest-Osijek; D2 južna obilaznica grada Osijeka, na nadvožnjaku 'Trpimirova'; D3 između naselja Skrad i Kupjak; Jadranskom magistralom (D8) na nekoliko dionica: između Klenovice i Senja, između Sukošana i Bibinja, kod Omiša, od Živogošća do Ploča te svakodnevno od 7 do 17 sati u mjestu Kupari; na D512 Makarska-Gornje Igrane (u mjestu Gornji Tučepi); na D37 Petrinja-Glina, od Petrinje do završetka naselja Gora i kroz naselje Novo Selište.

Na autocesti A1 kroz tunel Mala Kapela u smjeru Dubrovnika vozi se jednim trakom (do 20 sati), a dvosmjerno kod čvora Otočac (od 143. +510 do 138. +500 km) te između odmorišta Marune i Jasenice (od 229. + 700 do 237 + 400 km). Također na autocesti, onoj Rijeka-Zagreb (A6) kroz tunele Pod Vugleš, Javorova Kosa u smjeru Rijeke a u tunelu Hrasten u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

Jedan od najvećih krkljanaca zbiva se u samom središtu Makarske gdje se obnavlja Kalalarga što je posebno iziritiralo turističke djelatnike, a ni turistima nije najmilije voziti i po par tisuća kilometara da bi došli svoj odmor provesti na gradilištu. 'Maknite bagere i završite građevinske poslove do sredine svibnja da bi turisti imali svoj mir', rekao je u posjetu Makarskoj u subotu premijer Milanović. Poručio je vlastima da se suzdrže od radova tijekom predturističke sezone, a ponovio je i stajalište Vlade da nije upitno kako će trebati platiti vožnju tunelom Svetog Ilije kroz Biokovo iznad Makarske.

'Idućih dana će se znatno povećavati broj montera kamena na samom radilištu ulice, tako da će dosadašnja operativa za izvođenje zemljanih i betonskih radova, preseliti u Prvosvibanjsku ulicu', rečeno je na nedavnoj konferenciji za novinare, posljednjoj u mandatu gradonačelnika Marka Ožića Bebeka. Bebek je obećao i dovršenje do 15 svibnja što je u sezoni već ogromno kašnjenje.