'migrantska invazija'

Domovinski pokret: Policija ne štiti granicu, već sve ilegalne migrante pušta u zemlju

22.03.2024 u 14:04

Bionic
Reading

Domovinski pokret optužio je u petak ministra policije Davora Božinovića kako laže da hrvatska policija štiti hrvatsku državnu granicu, ustvrdivši da Vlada daje protuzakoniti nalog policiji da sve ilegalne migrante pušta u Hrvatsku mimo graničnih prijelaza

Božinovićeve tvrdnje da ''svi oni koji kažu da se naša granica ne štiti, nemaju razloga za brigu" uz poruku da "mogu mirno spavati'', Domovinski pokret nazvao je novim, ponovljenim pokušajem prevare hrvatske javnosti vezano uz ''migrantsku invaziju''.

DP tvrdi da hrvatska policija ilegalne migrante ne zaustavlja, niti kažnjava i tako krši Zakon o nadzoru državne granice koji ih na to obavezuje te da im daje odmah, bez ikakve sigurnosne provjere, azil kojeg lažno nazivaju ''privremenom zaštitom''.

"Kršenjem Zakona o nadzoru državne granice hrvatska policija, samo u prošloj 2023., pustila je u Hrvatsku i dala azil 68.500 ilegalnih migranata – isključivo mladih vojno sposobnih muškaraca pretežito iz arapskih zemalja i Afganistana", stoji u priopćenju DP-a.

Time je, dodaje, obvezala Hrvatsku da primi nazad sve te ilegalne migrante kada ih druge europske države deportiraju.

Ta stranka tvrdi da se Hrvatskom kreću tisuće tih ilegalnih migranata, dok Plenković i Božinović namjerno stvaraju zabunu da su ilegalni migranti i strani radnici isto, što nisu.

Migrante hrvatska policija po nalogu Vlade sigurnosno ne provjerava, niti tko su uistinu ti muškarci, niti im zna točan identitet, niti zna tko od njih ima terorističku prošlost, jesu li članovi ISIL-a, AL QUAIDE ili slično. , navodi se.

Domovinski pokret također tvrdi da je laž da se hrvatska policija bori protiv ilegalnih migranata uhićenjem krijumčara migranata, budući da krijumčare uhićuje, ali pušta sve migrante koje su ti krijumčari krijumčarili.

"Mediji su puni objava o uhićenjima krijumčara migranata, ali nitko ne objavljuje da policija, u konkretnom slučaju uhiti ''krijumčara'' npr. iz Moldavije, ali istovremeno pusti ilegalne migrante iz Afganistana koje je taj krijumčar migranata krijumčario'' i još im odmah da hrvatski azil.

DP u priopćenju poziva "sve Hrvatice i Hrvate, sve građane RH i sve političke stranke da ne dopuste daljnje širenje laži i manipulacija o navodnoj borbi protiv ilegalnih migracija i borbi protiv krijumčara migranata.

sve osim nogometa