UZBUNA U SRBIJI

Dojave o bombama u više od 100 beogradskih škola, roditeljima javljeno da ne dovode djecu

17.05.2023 u 08:16

Bionic
Reading

Dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama, prema prvim informacijama, stigle su na elektronske adrese 78 osnovnih i 37 srednjih škola u beogradskim općinama, priopćilo je srpsko Ministarstvo prosvjete. Ekipe MUP-a su na terenu, učenici i zaposleni su evakuirani

'U cilju sigurnosti učenika i zaposlenih nastava u prvoj smjeni je prekinuta do okončanja provjere policije, a pojedine škole su već pregledane i nastava u njima se odvija bez problema', priopćio je MUP, prenosi portal Nova.rs.

O svim relevantnim informacijama za održavanje nastave, škole će obavijestiti učenike i njihove roditelje, a u komunikaciji s MUP-om direktori škola dobit će informaciju kada će ustanove biti pregledane te će se donijeti odluku za poslijepodnevnu smjenu.

Ranije su srpski mediji izvijestli da su dojave stigle u OŠ 'Kosta Abrašević' u Resniku, OŠ 'Isidora Sekulić' na Savskom vijencu, OŠ 'Jovan Miodragović' na Vračaru i OŠ 'Laza Kostić' u Novom Beogradu, javlja N1. Dojava o bombi stigla je i školi 'Drinka Pavlovič', gdje je roditelje učenika jutros dočekala poruka da ne dovode djecu jer postoji dojava o bombi.

U školu ovog jutra ne mogu ni đaci škole 'Lazar Savatović' u Zemunu, 'Banović Strahinja' na Banovom Brdu i 'Vasa Pelagić' u Kotežu. Ravnateljica škole 'Laza Kostić' rekla je za N1 da će pokušati organizirati nastavu online.

'Trenutno provjeravaju što se događa. Ništa nam još nije rečeno, da vodimo djecu u školu ili ne, a nastava počinje za 20 minuta', rekao je za Nova.rs roditelj čija djeca pohađaju ovu školu.

  • +14
Prosvjed u Beogradu Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

Na adresu škole 'Laza Kostić' u Novom Beogradu jutros je stigla vijest o postavljenoj bombi. Jedna mama, čija djeca pohađaju ovu školu, obavijest je dobila preko školske grupe na Viberu.