TIJANA JURIĆ

Djevojčica za kojom je tragala Srbija pronađena mrtva

07.08.2014 u 07:27

Bionic
Reading

Tijelo nedavno otete djevojčice Tijane Jurić (15) iz Subotice pronađeno je u srijedu navečer zakopano u okolici Sombora, šezdesetak kilometara od mjesta nestanka, prenijeli su u četvrtak rano izjutra agencija Tanjug i Radio televizija Srbije

Otmičar koji je lociran i uhićen u sklopu opsežne policijske akcije, nalazi se u pritvoru.

Uhićeni, preciziraju u MUP-u, nije iz Bajmoka ali je državljanin Srbije, a RTS dodaje kako je riječ je o mesaru iz mjesta Surčin, koji je tog dana bio u provodu u Bajmoku.

Kako je navedeno iz MUP-a Srbije, otmičar je djevojčicu oteo u mjestu Bajmok i, kako se pretpostavlja, neposredno nakon toga je i ubio.

Na lice mjesta zaputili su se hitno ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović.

Stefanović je na press konferenciji prepričao detalje ubojstva, rekavši kako je uhićeni udario Tijanu svojim vozilom, prišao joj kad je tražila pomoć, uhvatio je za vrat, uvukao u auto, odvezao do mjesta kraj Sombora, ubio i zakopao.

Djevojčica je bila udarana i ubojica joj je skinuo odjeću, a obdukcijom će se utvrditi da li je bila i silovana, rekao je ministar na konferenciji za novinare povodom ubistva petnaestogodišnje Tijane Jurić.

'Na žalost, ispunile su se naše najgore slutnje... Policija je juče uhitila monstruma koji je počinio ovo djelo... Zbog ovakvog monstruma i čina nekad mi je žao što je Srbija ukinula smrtnu kaznu', rekao je ministar policije, a prenosi B92.

Tijana Jurić posljednji je put viđena 26. srpnja nešto iza ponoći nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku, pokraj Subotice, gdje je bila na zabavi s prijateljima, za posjeta baki i djedu.

Na neasfaltiranom dijelu puta pronađeni su predmeti koji, prema izjavi majke, pripadaju nestaloj djevojčici, a odmah poslije nestanka Tijane Jurić u potragu su se, pored srbijanske, uključili mađarska policija, Europol, Interpol i međunarodni site posvećen nestaloj deci u Europi.