SVAKO DIJETE TREBA OBITELJ

Djeca volonteri izrađivali krpene lutkice

29.06.2010 u 11:12

Bionic
Reading

Učenici 2.a Osnovne škole Izidora Kršnjavoga iz Zagreba nakratko su preuzeli uloge UNICEF-ovih volontera i pomogli u izradi krpenih lutaka, poznatih pod nazivom Seka i Braco. Tako su dali jedinstven doprinos UNICEF-ovoj akciji Svako dijete treba obitelj.

Kroz inicijativu Seka i Braco, volonteri lutke koje izrade daju na ‘udomljavanje’ putem UNICEF-ove trgovine, a sav prihod od njihove prodaje ulaže se u akciju Svako dijete treba obitelj. Svaka lutkica je jedinstvena i neponovljiva i dolazi sa svojom osobnom kartom, a osoba koja ju je izradila dobije obavijest da je udomljena putem posebne dopisnice.

Školarci su saznali su za inicijativu Seka i Braco i u dogovoru sa svojom učiteljicom i sami se uključili u izradu. Na posebnoj radionici, u kojoj su sudjelovali i njihovi roditelji, crtali su lutkicama njihova lica te pomagali dizajnirati odjeću. Rezultat njihovog rada bilo je 26 lutkica koje su izradili ‘drugašići’ te jedna koju je izradila njihova učiteljica.

No, većini je djece iz toga razreda bilo teško odvojiti se od svojih rukotovorina. Rješenje je ubrzo pronađeno - lutkice su ‘otkupili’ njihovi roditelji, a za UNICEF-ovu akciju potpore udomiteljstvu sakupljeno je 2.700 kuna! Hvala cijelom razredu, učiteljici i roditeljima na nesebičnoj potpori!