obrazovanje

Divjak odgovorila Bozaniću: Svatko treba znati gdje završavaju njegove ovlasti

20.12.2018 u 15:20

Bionic
Reading

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak komentirala je poruku kardinala Josipa Bozanića tako što je rekla da je škola uređena zakonima i Ustavom i svatko treba znati gdje završavaju njegove ovlasti i Crkva to zna

'Školski sustav uređen je zakonom i Ustavom. Djeci moraju biti predstavljane znanstvene činjenice tijekom obrazovanja... Škola ima i odgojnu komponentu koju mora ostvarivati s roditeljima... Uključivanje Crkve moguće je u mjeri u kojoj to roditelji dopuštaju', rekla je ministrica Divjak, piše N1.

Podjestimo, u srijedu u svom govoru kardinal Bozanić istaknuo je da Crkvu treba uključiti u odgoj i obrazovanje.

'U vrijeme raznih reforma djecu i mlade ne smijemo ostaviti napuštene na njihovim putovima. Zadaća je na starijima, posebno roditeljima, a onda odgojiteljima i učiteljima da ih traže, pratimo, postavljaju pitanja, čuju njihove slutnje i snove, kako bi ih mogli učiti odgovornosti i ljubavi prema drugima', rekao je te dodao da ako odgoj i obrazovanje osposobljuju djecu i mlade za život, 'a tako bi trebalo biti', u njegovu provedbu treba uključiti sve relevantne institucije: obitelj, vrtiće, škole, društvo, Crkvu, kulturu.