RUTINSKA POBJEDA

Dinamo uvjerljiv, uvrede za Mamića i Barišića

10.03.2012 u 18:00

Bionic
Reading

U 21. kolu MAXtv lige Dinamo je došao do svoje najuvjerljivije pobjede u drugom dijelu prvenstva. U Kranjčevićevoj su 'modri' nadigrali Lučko sa 4:0

Dinamo sigurno plovi prema još jednoj tituli. Čačićevi izabranici stigli su rutinski do 16. prvenstvenog trijumfa, a njihova nova žrtva bilo je Lučko, 14. momčad lige.

Formalni domaćin u Kranjčevićevoj dobro se držao prvih pola sata, a čak je jednom i zaprijetio Kelavi. S druge strane, Dinamo je bio bezidejan i bezopasan sve do 35. minute. Tada je jedan odbijanac stigao do Jerka Leke koji je iz prve opalio po lopti sa 25 metara i pogodio neobranjivo u gornji lijevi kut Kovačićeva gola.

Već u 42. minuti bilo je 2:0. Beqiraj se othrvao naletu svojeg čuvara, nakon toga je predriblao i čuvara mreže te je povećao prednost i može se reći otklonio sve dvojbe oko pobjednika.

U nastavku je Dinamo bez većih muka kontrolirao utakmicu, a postigao je još dva gola i to oba iz jedanaesterca. U 58. minuti je 'bijelu točku' izborio Rukavina, a strijelac je bio Jerko Leko. Iz drugog kaznenog udarca u 85. minuti bio je precizan Krstanović, nad kojim je bio i napravljen prekršaj.

Utakmici je prisustvovalo oko dvije i pol tisuće gledatelja. Dinamo je imao glasnu podršku s tribina, ali Boysi su veći dio utakmice bili orijentirani na Zdravka Mamića i Mirka Barišića koje su častili raznim pogrdnim pjesmicama.