'MODRI' BOLJI OD 'CRVENIH'

Dinamo rutinski srušio splitske europske ambicije

11.05.2013 u 20:57

Bionic
Reading

U najzanimljivijoj subotnjoj utakmici 31. kola MAXtv Prve lige, u Maksimiru je Dinamo svladao Split 2:0 golovima Rukavine i Husejinovića

Prije početka utakmice igrači obje momčadi su izašli s transparentom 'Joja zauvijek u našim srcima' te je nakon toga održana minuta šutnje za preminulog hrvatskog vratara Ivana Turinu.

U dvoboj su 'modri' i 'crveni' ušli sramežljivo. Dinamo je imao inicijativu, ali je gostujuća družina zatvorila sve prilaze golu.

Tako je bilo sve do 31. minute. Tada je Pamić izveo korner, a Rukavina je glavom zakucao loptu u mrežu. Zanimljivo, u sljedećem napadu stigla je najbolja prilika Splita, ali je poslije Hrgovićevog ubačaja Baraban iz blizine poslao loptu pored gola.

U 38. minuti Dinamo je došao do 2:0. Strijelac je s 20 metara preciznim i snažnim udarcem bio Husejinović.

Do odmora su igrači hrvatskog prvaka i dalje pritiskali, ali najopasnija situacija je bila slobodnjak splitskog napadača Rebića kojeg je sjajnom reakcijom zaustavio Kelava.

U nastavku je Dinamo rutinski kontrolirao igru i rezultat. 'Modri' su držali loptu i pleli 'mrežu' oko splitskih vratiju, ali mora se priznati kako uopće nisu imali pravih prilika.

S druge strane Split nije bio ništa opasniji, kao da se je pomirio s porazom već nakon prvog poluvremena. Ipak, 'crveni' su i u takvom izdanju mogli završnicu učiniti neizvjesnom, ali je Baraban u 86. s desetak metara s desna iskosa pucao pored bliže vratnice.

Dinamo je tako došao do 71 boda, dok se Split propustio približiti Lokomotivi (55) te je ostao na trećem mjestu i 51 bodu, jednim više od Rijeke.

Ako želite komentirati ovu temu ili ostale nogometne aktualnosti, pridružite se nogometnim znalcima na community portalu Tribina.hr.