teške riječi

Dijana Zadravec izvrijeđala Rome: 'Siluju mačke, mrtvi pijani leže naokolo, rade nove Rome...'

16.11.2023 u 15:28

Bionic
Reading

Predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec jučer je na Facebooku izvrijeđala Rome

Zadravec je na Facebooku podijelila objavu Azila Prijatelji Čakovec o stanju životinja u romskom naselju Kuršanec. Pritom je u svojoj objavi izvrijeđala Rome.

'Kako izgledaju Romi u Međimurju - što rade domicilnom stanovništvu i zivotinjama - kad ne pucaju, siluju mačke ili mrtvi pijani leže naokolo i rade nove Rome, ne kradu i … popis dug… kad ne ucjenjuju Hitnu pomoć koja mora po njih jer nedao Bog da ih odbiju, a drugi koji plaćaju zdravstvo čekaju u plućnom edemu… iskustva su grozomorna. Al’ ne dao Bog da kažeš da su cigani… Držite se ljubitelji životinja, uzmite im sve životinje i zakonom zabranite držanje. A jadna djeca tamo rođena nemaju šanse kad vide i odrastaju uz takve “uzore”..', napisala je Zadravec.

Podsjetimo, Zadravec je u svibnju 2021. smijenjena s mjesta predstojnice zavoda, no na posao je vraćena već u kolovozu. U svibnju ove godine dobila je i nepravomoćnu presudu zagrebačkog Općinskog radnog suda, u kojoj stoji da nije smjela biti razriješena s dužnosti predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KB-a Sestre milosrdnice.

Smijenjena nakon niza javnih istupa u kojima je, po mišljenju ondašnje uprave, blatila bolnicu. Uz to su je pratile optužbe za mobing. Smijenjena je i prebačena na drugo radno mjesto. Ona je pak tvrdila kako je ukazivala na moguću korupciju u javnoj nabavi na jednom vrijednom projektu.