propalo obećanje

Dijana Zadravec Antikorupcijskom vijeću nikad nije poslala Jandrokovićev SMS; Grmoja poručuje: Nećemo dopustiti da nas se koristi za osobne interese

24.09.2021 u 12:57

Bionic
Reading

Predsjednik Antikorupcijskog vijeća Mostov Nikola Grmoja najavio je u petak da će uskoro organizirati zatvoreni sastanak s glavnom državnom odvjetnicom kako bi raspravljali o aktualnim aferama te da će pred Vijeće pozvati sve one koji se tuže na korupciju.

"Izražavam rezigniranost, ali i zadovoljstvo da je Antikorupcijsko vijeće konačno zauzelo stav da nećemo dopustiti da nam Vlada, Državno odvjetništvo i ostale institucije lome zube nego da ćemo ustati protiv toga i uskoro ćemo objaviti zaključke kojima smo izrazili nezadovoljstvo jer nam iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu državna tijela ne dostavljaju dokumentaciju. Pritom mislim i na Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, na Vladu i Državno odvjetništvo", izjavio je Grmoja novinarima u Hrvatskog saboru.

Dogovorili smo se da ćemo pozvati glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek i na zatvorenom sastanku komentirati aktualne istrage – i Kutinu, i ono što se događalo u Međimurju, ali i slučajeve za koje dobivamo predstavke građana u kojima se žale na rad DORH, predstavio je Grmoja zaključke jučerašnje sjednice.

Donijeli smo i zaključak - jer nije dobro da nas bilo tko vuče za nos pa tako ni doktorica Dijana Zadravec koja je na javnom saslušanju obećala da će Antikorupcijskom vijeću dostaviti SMS u kojem je Gordan Jandroković lobirao za određeno namještenje, što nam do danas nije dostavila – te da onima koji se tuže na korupciju dođu pred Vijeće, poručio je Grmoja.

No, dodaje, nećemo dopustiti nikome da nas koristi za neke svoje osobne interese.

"Predložio sam i da se ide u izmjene zakona kojim bi se kažnjavalo one koji pred Antikorupcijskim vijećem, ali i pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa daju lažni iskaz ili ne dostavljaju dokumentaciju", kazao je novinarima predsjednik Antikorupcijskog vijeća Grmoja.