kbc sestre milosrdnice

Zadravec se nakon tri mjeseca vraća na posao i to na novo radno mjesto

20.08.2021 u 22:44

Bionic
Reading

Dijana Zadravec, smijenjena predstojnica Zavoda za radiologiju, u ponedjeljak bi se trebala vratiti na posao i to na novo radno mjesto voditeljice Odjela za neuroradiologiju, doznaje neslužbeno Jutarnji list

Naime, tri mjeseca nakon smjene, Zadravec bi, nakon bolovanja i godišnjeg odmora, trebala preuzeti tim od pet zaposlenih, među kojima nisu liječnici Vladimir Kalousek i Branimir Čulo, koje je optužila za kriminalne radnje. Zadravec je, smijenio tadašnji v.d. ravnatelja prof. Zoran Vatavuk zbog narušenih međuljudskih odnosa i optužbi za mobbing, javlja Jutarnji list.

Prof. Zadravec žalila se na odluku, ali ju je potvrdilo i Upravno vijeće, na čelu s državnim tajnikom u Ministarstvu zdravstva Tomislavom Dulibićem.

Situacija u KBC-u Sestre Milosrdnice, koja je mjesecima bila napeta, rezultirala je ostavkama dvojice vršitelja dužnosti ravnatelja, prof. Marija Zovaka i prof. Zorana Vatavuka, te brojnim problemima u međuljudskim odnosima, koja je kulminirala optužbama za teški kriminal.

Zbog svih tih navoda Vinogradsku su dulje vrijeme "češljale" čak tri inspekcije, i to Ministarstva zdravstva i financija i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, a osim nekih manjih propusta, nisu ustanovili kriminalne radnje. U međuvremenu je za ravnatelja izabran prof. Davor Vagić, na natječaju na koji se prijavila i Zadravec. Kako doznajemo od zaposlenika bolnice, situacija je mirna već neko vrijeme, te nema internih sukoba.