previranja u kbc sestre milosrdnice

Dijana Zadravec o Jandrokoviću: Rekla sam da imam SMS u kojem je jasno da je intervenirao za gospodina Zovaka

15.06.2021 u 20:30

Bionic
Reading

Smijenjena predstojnica Zavoda za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnica Dijana Zadravec u utorak je iznijela svoje dokaze o navodnim kriminalnim radnjama kojim je izvlačen novac iz te bolnice. Zadravec je svoja saznanja iznijela pred Nacionalnim vijećem za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije

Zadravec je gostovala u Dnevniku Nove TV gdje je upitana za SMS poruku koju povezuje s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem kazala kako nije rekla da je on slao SMS.

"Rekla sam da imam SMS u kojem je jasno da je intervenirao za gospodina Zovaka. Intervenirao je na određenim razinama da Zovak ostane ravnatelj bolnice, danas sam na Nacionalnom vijeću rekla da ću to javno objaviti", kazala je Zadravec.

Poznato je da je članica HDZ-a te ističe kako korupcija nema stranačku iskaznicu.

'HDZ ima program borbe protiv korupcije, i ja ga slijedim. Ne očekujem sankcije, ničega se ne bojim. Moja borba je usmjerena na borbu protiv korupcije, imam sve činjenice i argumente na svojoj strani', istaknula je.

Upitana hoće li pokazati SMS o kojem je govorila na Nacionalnom vijeću kaže da ga ima na kompjuteru. Od natječaja za ravnateljicu bolnice kaže kako ne očekuje previše, ali očekuje da ju se vrati na mjesto predstojnice radiologije.

'Želim raditi u Vinogradskoj, to je moja bolnica, mnogi su mi kolege izrazili podršku. Ako je ovo početak reforme javno-zdravstvenog sustava spremna sam podnijeti svaku žrtvu, poručila je Zadravec.