'HOD ZA KLIMU'

Deseci tisuća Amerikanaca u velikom hodu protiv Trumpa u Washingtonu

29.04.2017 u 23:58

Bionic
Reading

Deseci tisuća Amerikanaca prošetali su u subotu u povorci od Capitola do Bijele kuće kako bi naglasili važnost borbe s klimatskim promjenama i osudili uzmak predsjednika Donalda Trumpa u vezi s tim pitanjem.

'Hod za klimu' održao se po vrućem vremenu, stotog dana predsjedništva klimatoskeptičnog milijardera, koji se našao na meti brojnih slogana i kritika prosvjednika različite životne dobi.

Glumac Leonardo DiCaprio sudjelovao je u hodu u skupini američkih Indijanaca. 'Klimatske promjene su stvarne', pisalo je na transparentu koji je držao.

'Trump mijenja donesene zakone, govori da će napustiti pariški dogovor (o klimi, postignut u prosincu 2015.), pokušava potaknuti proizvodnju nafte i ugljena koji su međutim u opadanju, sve čini suprotno od onoga što bi trebao činiti', rekao je Robert Siegel, inženjer koji je došao iz savezne države New Yorka kako bi sudjelovao u prosvjedu.

Donald Trump je u jednoj prigodi izjavio da su klimatske promjene 'obmana' i da su ih 'izmislili Kinezi ne bi li spriječili američku industriju da bude konkurentna'.

Prosvjed protiv Trumpa Autor: youtube