NAKON HOMEWORLDA

Darksiders i Red Faction našli kupce

24.04.2013 u 09:33

Bionic
Reading

Nakon što se prije nekoliko mjeseci raspao THQ održana je aukcija na kojoj je rasprdana većina franšiza u posjedu te nekad uspješne izdavačke kuće. Međutim, neke franšize ostale su bez vlasnika sve do jučer

Nakon što je Gearbox objavio da je uspješno kupio legendarnu Homeworld franšizu, svoj novi dom našlo je još nekoliko franšiza koje nisu prodane na prvoj aukciji. Darksiders i Red Faction kupila je relativno nepoznata tvrtka 'Nordic Games' uz još nekoliko manje poznatih imena za sveukupno 4.9 milijuna američkih dolara.

 

Lars Wingefors, izvršni direktor Nordica, istaknuo je iznimno zadovoljstvo kupnjom i iskazao želju da na novim nastavcima obje franšize surađuju s razvojnim studijima koji su na njima radili i dosad.

 

S objavom ove vijesti objavljena je i svota za koju je Gearbox uspio 'upecati' Homeworld franšizu. Radi se o 1,35 milijuna američkih dolara. Njihova namjera zasad je samo pustiti Homeworld i Homeworld 2 nasuvremene digitalne servise poput Steama, a planove o nastavku franšize još nisu razotkrili.