šef stranke desno

Đapić: Moj izbor je Kolinda Grabar-Kitarović

02.01.2020 u 19:43

Bionic
Reading

Predsjednik stranke Desno i kandidat te stranke na predsjedničkim izborima Anto Đapić izvijestio je u četvrtak da će njegov izbor u drugom krugu predsjedničkih izbora biti trenutna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

Đapić u priopćenju za javnost ističe kako nije zaboravio da je Josip Manolić nedavno izjavio kako će Grabar-Kitarović "izgubiti ove izbore i to zato što je maknula Titovu bistu s Pantovčaka". "S obzirom na to da je, po mom mišljenju, upravo ta gesta jedna od najsnažnijih i najpozitivnijih simboličkih poruka poslana s Pantovčaka, ja se nadam da se ista bista i ideologija koju ta bista simbolizira nikad više neće vratiti na Pantovčak", poručio je Đapić.

Bez obzira na njegov osobni stav i izbor, pozvao je oboje preostalih kandidata, medije i političku javnost da u preostalim danima kampanje dođu "do jasnih stajališta o značaju potpune integracije hrvatskog naroda kroz izborni sustav i povratku otetih političkih prava milijunima Hrvata". "Nema valjane i snažne Hrvatske bez toga, niti ima demokracije bez prava svakoga Hrvata da na jednak način odlučuje o svojoj naciji", istaknuo je, uz ostalo, Đapić.

U priopćenju za javnost Đapić pojašnjava kako bi bilo podcjenjivački prema ljudima koji su mu dali glas u prvom krugu, pozivati ih da donesu odluku po njegovoj volji. Smatra kako su ti ljudi, glasujući za njega, u kontekstu svega što je bilo protiv njega, "svjedočili snažan osobni integritet te svi oni znaju što im je činiti".

U prvom krugu predsjedničkih izbora Anto Đapić bio je pretposljednji, od ukupno 11 kandidata, s ukupno osvojenih 0,21 posto glasova.