od zrinjevca do tehničkog muzeja

Danski i francuski veleposlanik bicikliranjem u Zagrebu obilježili početak Tour de Francea

01.07.2022 u 16:05

Bionic
Reading

Povodom početka najpoznatije biciklističke utrke Tour de France u Danskoj, dansko i francusko veleposlanstvo te predstavništvo Europske komisije organizirali su biciklističku etapu od Zrinjevca do Tehničkog muzeja Nikola Tesla

Od Zrinjevca do Tehničkog muzeja Vodnikovom je bicikliralo dvadesetak ljudi, među kojima francuski veleposlanik Gaël Veyssière, danski veleposlanik Ole Frijs-Madsen, šef predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ognian Zlatev i zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec.

Tour de France održava se od 1903., a prvi puta kreće iz Kopenhagena. "Ovo je jako važno za Dansku", kazao je danski veleposlanik. Zlatev je kazao da se ovim događajem također promovira bavljenje sportom. "Ako se bavimo sportom svakim danom bit ćemo zdraviji i naše će ekonomije biti jače", kazao je.

Dolenec je okupljenima prenijela pozdrave gradonačelnika Tomislava Tomaševića te je poručila da je gradska vlast pobornik biciklizma kao sporta i rekreacije. "Predani smo da u mandatu unaprijedimo biciklističku infrastrukuturu", kazala je. U dvorištu Tehničkog muzeja na platnu će okupljeni gledati početak (Grand Depart) Tour de France iz Kopenhagena u 16 sati.