UZ POMOĆ DIZAJNERA

Danska na jedinstven način čestitala Hrvatskoj 30 godina od međunarodnog priznanja

14.01.2022 u 15:39

Bionic
Reading

Dansko veleposlanstvo u Hrvatskoj čestitalo je u petak Hrvatskoj 30 godina od međunarodnog priznanja i uspostave diplomatskih odnosa na jedinstven način

Veleposlanstvo Kraljevine Danske, u suradnji sa zagrebačkim dizajnerskim studijom "Beton", predstavilo je dansko-hrvatski logo kao znak partnerstva i prijateljstva koji će biti korišten u svim aktivnostima danskog veleposlanstva u Hrvatskoj tijekom 2022. godine.

„Logo je simbolična platforma na kojoj želimo dodatno jačati naše odnose. Većina projekata bit će vezana uz održivi razvoj i zelenu tranziciju poput izložbe 'Green Together', ali i zajedničke povijesne i recentne poveznice u umjetnosti i kulturi…“, izjavio je tim povodom Veleposlanik Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj Ole Frijs-Madsen, navodi se u priopćenju danskog veleposlanstva.

“Čestitam Hrvatskoj ovaj dan i čestitam njezinoj snazi i upornosti da dostigne ciljeve koje je davno zacrtala unatoč svim izazovima s kojima se ova lijepa zemlja suočavala posljednjih 30 godina. Mi Danci volio gledati u budućnost i uvijek tražiti nova rješenja za bolji, kvalitetniji i prosperitetniji život”, dodao je.

„Izuzetno drago mi je biti u Hrvatskoj u vrijeme kada kao nikada do sada nije postojalo više mogućnosti za suradnju. Jedan od glavnih puteva jačanja naših odnosa je svakako u razvoju tehnologija u domeni održivosti i zelene energije na koje nas obvezuju preuzete obaveze Pariškog sporazuma kao i nedavno održanog COP26 u Glasgowu“, poručio je.

Hrvatska i Danska uspostavile su diplomatske odnose 15. siječnja 1992. godine.

Danska kraljica Margareta II. posjetila je sa suprugom Hrvatsku 2014. godine.

Tom je prigodom posjetila Solin nakon čega je potpisan sporazum o digitalizaciji ostavštine danskog arheologa Ejnara Dyggve koji je istraživao rimsku Salonu, navodi se u priopćenju.