Vremenska prognoza

Danas vjetrovito i svježe, pripremite se za mraz

19.04.2017 u 07:04

Bionic
Reading

Sunce, oblaci, kiša, na moru i obilnija, uz gromove, jugo i buru, u gorju i snijeg - prognoza je i za sljedeće dane, koji će biti prilično vjetroviti. Bit će hladnije, a snijeg je moguć čak i u nekim nizinama. U nastavku tjedna prijeti mraz

Na Jadranu će biti promjenljivo, a u unutrašnjosti pretežno oblačno, mjestimice s kišom. U gorju će pasti još malo snijega, a prolazno je moguć i ponegdje u nizinskim područjima. Najviša dnevna temperatura zraka od 6 do 11 na kopnu, a od 11 do 16 °C na obali i otocima, prognoza je DHMZ-a.

U istočnoj Hrvatskoj danas će biti još malo hladnije nego u utorak, čemu će pridonositi i povremeno jak sjeverozapadni i sjeverni vjetar. Uz većinom oblačno vrijeme povremeno će padati kiša, a susnježice i snijega osim u gorju može prolazno biti i u nizinama, javlja HRT.

U središnjoj Hrvatskoj prijepodne će prevladavati suho, a poslijepodne će povremeno padati kiša, u gorju snijeg, kojeg navečer može biti i u nizinama. Uz umjeren, ponegdje i jak sjeverni vjetar temperatura zraka tijekom dana će se malo mijenjati te će poslijepodnevne vrijednosti biti između 5 i 9 °C.

U gorju će biti umjereno i pretežno oblačno, prijepodne uz oborinu uglavnom samo u nekim dijelovima Like, a poslijepodne će kiše i snijega biti gotovo posvuda. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. 

Na sjevernom Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura i sjeverni vjetar, a uz promjenljivu naoblaku samo rijetko može pasti i vrlo malo kiše. Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije bit će vjetrovito, uz jak i vrlo jak, ponegdje na udare i olujan sjeverni vjetar i buru. Uz promjenljivu će naoblaku posvuda biti sunčanih razdoblja, ali mjestimice može pasti vrlo malo kiše, većinom ujutro.

I na jugu Hrvatske promjenljivo oblačno, uz jaku i vrlo jaku buru i sjeverni vjetar, na otvorenom moru poslijepodne sjeverozapadni. Ponegdje će pasti malo kiše, najizglednije na širem dubrovačkom području.

Idućih će dana na Jadranu prevladavati suho vrijeme, no u četvrtak i u noći na petak i dalje će biti vrlo vjetrovito uz jaku, na udare često i olujnu buru i sjeverni vjetar. Sa slabljenjem bure temperatura zraka bit će u porastu, ali će jutra biti relativno svježa. 

Diljem kopnenog područja u nastavku će tjedna najoblačnije biti u četvrtak, kada će povremene kiše i snijega biti osobito u istočnoj Hrvatskoj i Lici, te vjerojatno ponovno potkraj subote, kada je ponovno moguća mjestimična kiša.

Zbog manje oblaka i slabljenje vjetra najniža temperatura zraka u petak i subotu bit će oko 0 °C, osobito u gorju i niža, pa će mraz biti česta pojava.