vremenska prognoza

Danas sunčano, sutra opet kiša, meteoropati i kronični bolesnici - oprez!

11.04.2018 u 07:47

Bionic
Reading

U većini krajeva bit će pretežno sunčano uz umjerenu naoblaku. Na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima uz više oblaka mjestimice može pasti malo kiše, uglavnom tijekom jutra i prijepodneva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za srijedu

Vjetar na kopnu većinom slab, a na Jadranu slabo do umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 18 do 23 stupnjeva Celzija, podaci su DHMZ-a.

U četvrtak će biti postupno naoblačenje sa zapada uz kišu, ponegdje i pljuskove praćene grmljavinom. U prvom dijelu dana kiše će uglavnom biti na sjevernom Jadranu i u gorju, a od sredine dana i povremeno u ostatku zemlje.

Najmanje oborine očekuje se na krajnjem istoku, dok su na Jadranu mjestimice mogući i intenzivniji pljuskovi. Na kopnu vjetar većinom slab, na istoku zemlje i umjeren jugoistočni, a na Jadranu slabo do umjereno, ponegdje i jako jugo. Najniža temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na Jadranu od 10 do 15. Najviša dnevna od 17 do 22, na jugu zemlje te u Slavoniji i Baranji između 22 i 25 stupnjeva.

Ostatak tjedna nastavit će se promijenjivo vrijeme, a u galeriji u nastavku pogledajte kako će se kretati temperature i gdje se očekuje najviše kiše.

  • +6
Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot / tportal.hr

Nepovoljna biometeorološka prognoza

U većem dijelu Hrvatske će približavanje ciklone uzrokovati razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike u većem dijelu srijede. Stoga meteoropati mogu imati probleme sa snom i koncentracijom, a kronični bolesnici pojačane tegobe vezane uz svoje bolesti. Nešto povoljniji utjecaj vremena na ljude će se najdulje zadržati na krajnjem istoku i jugu zemlje.

  • +14
Ilustrativna galerija Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić