38-godišnjak

U policijskoj zasjedi uhvaćen porečki provalnik: Daljinskim upravljačem upao u 10 automobila i ukrao nekoliko tisuća eura

19.08.2019 u 12:33

Bionic
Reading

Porečka policija prijavila je 38-godišnjeg hrvatskog državljanina s boravištem u Njemačkoj, zbog sumnje da je od 12. do 16. kolovoza provalio u deset automobila iz kojih je krao novac

Nakon što su prošlog petka zaredale provale u automobile u porečkoj ulici Molindrio, policija je pripremila zasjedu te uočila sumnjivca koji je u Audiju A6 njemačkih registracija na parkiralištu čekao da se vlasnici udalje te njihove automobile otključavao daljinskim upravljačem, kako bi iz njih krao novac i vrijedne predmete.

Utvrđeno je da je taj 38-godišnjak na isti način otključao šest automobila stranih registracija, no u njima nije našao ništa vrijedno, a potom i Ford Fokus u vlasništvu 35-godišnje mađarske državljanke iz čijih je pretinaca uzeo nekoliko stotina kuna, priopćilo je u ponedjeljak Ravnateljstvo policije.

U nastavku istrage utvrđeno je da je u istoj ulici otključao još tri automobila.

Prvi mu je na meti bio Volkswagen Turan njemačkih registracija, iz kojega je 12. kolovoza ukrao više stotina eura.

Idući dan 'jammerom' je otključao bravu Ford Maxa u vlasništvu 46-godišnjeg Austrijanca, kojemu je ukrao više stotina kuna, dok je 15. kolovoza u istoj ulici provalio u Škodu Roomster te 36-godišnjeg Nijemca oštetio za više stotina eura.

Pretragom njegova vozila policija je pronašla nekoliko tisuća eura i tri uređaja za daljinsko otključavanje elektroničkih brava na vozilima, kao i razne osobne dokumente čije se porijeklo još utvrđuje.

Osumnjičeni je u subotu pritvoren te kazneno prijavljen za deset provalnih krađa. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje.