prijetnje policajcima

Đakićev sin ostaje mjesec dana iza rešetaka

19.06.2020 u 23:41

Bionic
Reading

Tomislav Đakić, sin Josipa Đakića, saborskog zastupnika HDZ-a, ostaje mjesec dana u istražnom zatvoru odlučio je Županijski sud u Zagrebu, a boravak iza rešetaka mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Đakić (22) je pritvoren nakon što je u srijedu ispred zagrebačkog restorana Trnjanka izvrijeđao četvoricu policajaca. Nakon privođenja utvrđeno je da pod utjecajem alkohola, imao je 1,5 promila u krvi, pa je noć je proveo na triježnjenju.

U priopćenju ODO Zagreb se navodi da postoji osnovana sumnja da je 22-godišnji okrivljenik 18. lipnja 2020., za vrijeme dok je bio u prostoriji za zadržavanje policijske postaje, s nakanom da ustraši policijske službenike, počeo vikati na njih i vrijeđao ih te im izrekao više raznih prijetnji, kao i da će ostati bez posla pozivajući se na člana svoje obitelji.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela koji je sudac istrage prihvatio i donio rješenje o određivanju istražnog zatvora.