trump u borbi protiv 'lažnih vijesti'

'Da je netko drugi napravio to što sam ja, bio bi nacionalni junak'

31.12.2018 u 20:22

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump potvrdio je u ponedjeljak da će povlačenje američkih postrojbi iz Sirije biti polagano i ponovio da je ostvario uspjeh porazivši džihadističku skupinu Islamsku državu (IS) u regiji, čime opravdava svoju vojnu odluku

'Skupina Islamska država je gotovo nestala, polagano šaljemo naše postrojbe kući obiteljima, dok se i dalje borimo s ostacima IS', napisao je Trump na Twitteru nakon što je nedavno najavio potpuno povlačenje oko 2000 američkih vojnika sa sjevera Sirije.

Te postrojbe, uglavnom specijalne snage, bore protiv skupine IS i obučavaju lokalne snage u područjima koja su zauzeli džihadisti.

Trump je to izjavio nakon što je jedan od njegovih bliskih suradnika, republikanski senator Lindsey Graham, koji je ranije rekao da je povlačenje američkih postrojbi pogreška, u nedjelju kazao kako 'predsjednik razumije da moramo završiti posao. Usporit ćemo stvari na inteligentan način', dodao je.

  • +24
Donald Trump Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Trump je na Twiteru u ponedjeljak ocijenio da bi u slučaju da je 'netko drugi a ne on to postigao u Siriji, gdje je IS napravio kaos, bio nacionalni junak'.

'Rezultati su puno bolji od onih koje sam predviđao', dodao je.

Američki predsjednik je u ponedjeljak ponovio da želi čvrsti zid na američko-meksičkoj granici.

Izgradnja tog zida izazvala je višednevnu blokadu savezne administracije. Donald Trump želi podići zid na granici s Meksikom kako bi zaustavio ulazak ilegalnih migranata u zemlju.

Republikanski predsjednik traži pet milijardi dolara za izgradnju zida. Demokrati ga ne žele financirati, ali predlažu više od milijardu dolara za druge sigurnosne mjere na granici.

Trump je na Twitteru u ponedjeljak napisao da 'ideja čvrstog zida nije nikada bila napuštena'.