CD PROJEKT NAJAVLJUJE

Cyberpunk 2077 imat će i multiplayer

14.03.2013 u 10:32

Bionic
Reading

CD Projekt sljedeće će godine objaviti treću i posljednju igru u franšizi The Witcher. Nakon toga napraviti će ogroman zaokret i krenuti u mračnu budućnost cyberpunka

Adam Badowski iz poljskog razvojnog studija 'CD Projekt' za Eurogamer je izjavio da će prije nekoliko mjeseci najavljeni Cyberpunk 2077 imati i multiplayer komponentu. Bit će to prva igra tog studija koja će imati samostalni multiplayer iako je Badowski priznao da se o nekoj vrsti multiplayera razmišlja i u kontekstu The Witchera 3.

 

Iako će Cyberpunk 2077 biti drastično drugačije iskustvo od The Witchera, uz to smješteno i u potpuno drukčiji setting, igra će biti u potpunosti otvorena i igračima će pružiti mnogo veću slobodu no što je to bio slučaj u The Witcheru. Naime, u The Witcheru je igrač prisiljen koristiti jednog protagonista koji je stavljen u određene okvire iz kojih jednostavno ne izlazi. S druge strane, igrač će u Cyberpunku 2077 sam kreirati lika i moralne te sve ostale odluke bit će u potpunosti prepuštene njemu.

 

Za produkciju Cryberpunka 2077 CD Projekt je formirao potpuno novi tim ljudi, a jedan od razloga zašto je igra najavljena toliko rano je i to da privuku pozornost darovitih ljudi zainteresiranih da rade na projektu. Zasad na projektu radi manji broj ljudi, no on će se s vremenom povećavati i biti iste veličine kao i onaj koji trenutno razvija The Witcher 3 za koji CD Projekt tvrdi da će imati najveći otvoreni svijet ikada viđen u jednom RPG-u.

 

 

Ctyberpunk 2077 u razvoju je za PC platformu i konzole sljedeće generacije. Ipak, tvrde, to neće dovesti do smanjene kvalitete njihovih igara te će im glavna publika i dalje ostati ona zainteresirana za 'zrelo i odraslo' gaming iskustvo.