kupi jedan, nosi dva

Cross-platform brak PlayStationa 3 i PlayStation Vita-e

24.02.2012 u 14:06

Bionic
Reading

U slučaju da već posjedujete PlayStation 3 i određene igre za tu platformu, iste te igre za PlayStation Vita-u dobiti ćete – besplatno

Kao što vjerojatno već i znate, PlayStation Vita je prije dva dana napokon lansirana i diljem Europe. Radi se o najisčekivanijoj handheld konzoli još od Nintenda 3DS koji je na kraju podbacio u mnogo segmenata, pa i onom komercijalnom. Sony pak s Vita-om obećava mnogo, a jedna od stvari koje se naglasšavaju iz dana u dan je i svojevrsna cross-platform kompatibilnost PlayStationa3 i PlayStationa Vita-e.

 

 

Naime, ako već posjedujete PlayStation 3 i neku od sljedećih igara: MotorStorm RC, Hustle Kings, Top Darts, WipEout HD, WipEout 2048 i Ultimate Marvel vs. Capcom 3, te iste igre za PlayStation Vita-u dobiti ćete potpuno besplatno, ali i obratno, ako posjedujete PS Vita-u i navedene igre, za PlayStation 3 možete ih downloadati potpuno besplatno! Kako cijela stvar funkcionira moći ćete saznati vrlo uskoro u ekskluzivnoj recenziji PS Vita-e na GameReportu!

 

No, priča tu ne staje jer u navedenim će se igrama međusobno moći natjecati igrači obiju platformi.

 

Karakteristike i mogućnosti PS Vita-e;

 

5'' OLED zaslon

Prednji dodirni zaslon i jedinstvena stražnja dodirna površina

Prednja i stražnja kamera

Mikrofon

Dvije analogne igraće palice

Senzor pokreta (SIXAXIS)™

Bežično povezivanje putem 3G i Wi-Fi mreže. 3G je opcija.

Višeplatformsko igranje na PlayStation®Networku s konzole PlayStation®3 (PS3™)

Live Area™ - informacijski zaslon na kojemu možete provjeriti koji vaši prijatelji igraju istu igru, preuzimati sadržaje te ostati u tijeku s promotivnim akcijama i vijestima, a tu je i dio za vaše poruke i statuse.

Near™ – igraća aplikacija bazirana na lokaciji kako biste se virtualno mogli družiti s drugima. Saznajte što vaši prijatelji planiraju i koje su igre popularne u vašem području.

Party** – omogućava glasovnu ili tekstualnu komunikaciju s prijateljima, čak i tijekom igre i pretraživanja interneta.