BEZGREŠNO MOŽE, UMJETNO NE MOŽE

'Crkva se neće pomiriti s ovakvim zakonima'

Bionic
Reading

Mons. Juraj Jezerinac, koji je u subotu u Mariji Bistrici služio misu za hrvatsku vojsku i policiju koja se slila u marijansko svetište na svoje 17. hodočašće, oštro je osudio sva nastojanja suvremene medicine da umjetnom oplodnjom i zakonima koji je omogućuju, prkose Božjim zakonima

- Crkva se neće pomiriti s ovakvim zakonima. On je za Crkvu neprihvatljiv. Za nas je dijete čovjek od začeća – rekao je Jezerinac, istaknuvši da se ništa drugo ne slaže s Božjom voljom, piše Slobodna Dalmacija

- Ne možemo prihvatiti svako nastojanje da se pomogne parovima da dođu do djeteta pod svaku cijenu, pa i cijenu trovanja drugih zametaka – dodao je, govoreći i o tužnoj činjenici da ima sebičnih roditelja koji mogu imati djecu ali ih ne žele.

Za njega je jedan od najvećih problema današnje Hrvatske 'bijela kuga' koja dovodi našu daljnju ostojnost kao naroda u pitanje, iznijevši i stav da nam trebaju 'fizički i moralno jaki pojedinci', pri čemu se pozvao i na riječi blaženika Stepinca.

Sve je danas prema njemu upitno: svetost sakramenta braka, ljubav, obitelj... a da bi sve to prevazišli trebaju nam čestiti pojedinci i valjana djeca bez čega nema temelja naroda i čovječanstva.

Takvi valjani i čestiti ljudi, bili su naši branitelji, dodao je Jezerinac.