O PREVIRANJIMA U HSP-u AS

Ćorić: Svi bi u Plenkovićev šator, tako su se gurali i kod Sanadera

23.09.2016 u 10:30

Bionic
Reading

Nakon poraza na parlamentarnim izborima zakuhalo se i u HSP-u dr. Ante Starčević (HSP AS). Stranka je izgubila parlamentarni status i predsjednika, a dio članstva predvođen predsjednikom Glavnog stana Tomislavom Vlajnićem pobunio se protiv moćnog glavnog tajnika Pere Ćorića, kojeg smatraju pravim šefom stranke i traže njegov odlazak iz vodstva. Međutim, Ćorić to kategorički odbija

'Vlajnić je pokazao da ima ambicija i ja to prihvaćam. Svi koji se bave politikom trebaju imati ambicija, ali one moraju biti realne i provedive', odgovara na izazov stranačke oporbe Pero Ćorić. Glavni tajnik HSP-a AS kaže da prihvaća činjenicu da su doživjeli potop na izborima i taj dio mu nije sporan. Međutim ističe da je odgovornost za to preuzeo predsjednik stranke u ostavciIvan Tepeš.

'U izbornoj noći rekao sam da sam spreman preuzeti odgovornost, ali nisam spreman na davanje ostavke', kaže nam Ćorić i dodaje da je ponosan na svaki potez koji je proveo. Živi je dokaz onoga, smatra, koji se nije prodao ni za ministarsku fotelju jer nije želio sjediti sa SDSS-om u Vladi. Nije pristao ni na nekorektnu ponudu HDZ-a o dva mandata, čime bi bio siguran u svoje mjesto u Saboru.

'Pokušao sam odgovoriti na izazov da spasim pravaštvo i ne dopustim eutanaziju stranke. To je nekima bio cilj i meni je žao što se moje riječi danas ostvaruju', poručuje Ćorić.  Danas svi vole predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, kaže. 'U šatoru pobjednika je uvijek gužva i ti što rado kvrckaju po meni rado bi došli u njegov šator, ali ne znaju kako. Očigledno imaju uvjet da mene pokušaju smijeniti', mišljenja je glavni tajnik HSP-a AS. Briselske dečke, kaže, sada svi vole, ali on im ne ide niz dlaku.

'Išli su u medijsku blokadu HSP-a AS u kampanji, što je danas evidentno. Nismo tome mogli odgovoriti. Bili smo financijski blokirani zbog one odluke Mosta. Medijski blokirani. Danas ih svi vole. Tako su voljeli i Ivu Sanadera. Svi su mu pljeskali. Ajmo sačekati i vidjeti', ljutit je HSP-ovac. Ćorić ima informacije da iz HDZ-a šalju poruke HSP-ovima na terenu u kojima agitiraju protiv njega.

'Pišu: 'Ćorić je ovakav i onakav, jurišao je na nas. Dok imate brku iza sebe, teško ćemo nešto dogovoriti'', navodi Ćorić i dodaje da on ne odustaje. 'Nisam ja kao Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, pa da ću u dnevnopolitičke svrhe mijenjati svoje izjave. Ostajem pri svome - naš cilj je indirektno ostvaren jer mi nikad nećemo sa SDP-om ni sa SDSS-om', izričit je Ćorić.

Naglašava da će vrlo brzo oformiti stranačko vodstvo u kojem će biti mladi ljudi. 'Nikakvi Vlajnići i ne znam tko', odriješit je. Pravaštvo će opstati, tvrdi, a i HSP će opstati. 'Riječ je o mladoj ekipi. Svi su visokoobrazovani, nema nikoga starijeg od 45 godina i svima je HSP prva stranka. Nisu opterećeni nikakvim odnosima s bivšim pravaškim čelnicima, a još su manje opterećeni potrebom da se trebaju dodvoravati sadašnjoj vladajućoj garnituri. Mislim da je to jedina mogućnost', zaključio je Ćorić.