oštra osuda

Članovi HND-a s HRT-a osudili potez kolege koji je naplaćivao gostovanja u emisiji

23.02.2023 u 13:18

Bionic
Reading

Ogranci Hrvatskog novinarskog društva na Hrvatskoj televiziji i Hrvatskom radiju oštro osuđuju čin navodne prodaje medijskog utjecaja i zloupotrebe novinarske profesije za koje se tereti Denis Šabić, voditelj na Hrvatskom radiju Split, priopćio je HND u četvrtak

Portali su izvijestili kako je HRT-ov radijski voditelj Denis Šabić prijavljen za uzimanje novca za gostovanja u svojoj emisiji ‘Topnjača’, koja ide na HRT-ovom Radiju Split utorkom od 18 do 20 sati.

Šabićeva kolegica je navodno pronašla na zajedničkom kompjuteru njegov privatni mail i vidjela da je za siječanj 2023. slao račune raznim udrugama, ljudima, izvođačima, općinama, župama i ostalima. Navodi se da je riječ o cijenama od 200 i više eura za gostovanje u emisiji.

Sama mogućnost takvih radnji nailazi na osudu svih poštenih novinara kako na HRT-u tako i u cjelokupnom medijskom prostoru, istaknuli su iz ogranaka Hrvatskog novinarskog društva na Hrvatskoj televiziji i Hrvatskom radiju.

Naglasili su kako upravo u vrijeme kada bi vjerodostojnost i kredibilitet javnog servisa trebali biti najveća njegova vrijednost, ali i vrijednost novinarstva i novinarske profesije, da ovakvi i slični navodni postupci nanose nemjerljivu štetu svim novinarima HRT-a.

Vjeruju da će nadležna državna tijela, kao i sam HRT, poduzeti sve da se u ovom, kao i u svim eventualnim budućim sličnim slučajevima počinitelji primjereno kazne kako bi se otklonila svaka sumnja u savjestan i profesionalan rad novinara Hrvatske radiotelevizije.

Smatraju da je i odgovornost svakog pojedinca da takva i slična postupanja prijave nadležnim institucijama.