NA BOLOVANJU

Poznati splitski voditelj dobio otkaz na HRT-u, navodno je uzimao novac za gostovanja u emisiji

21.02.2023 u 14:36

Bionic
Reading

Prema informacijama Slobodne Dalmacije, HRT-ov poznati radijski voditelj Denis Šabić prijavljen je da je navodno uzimao novce za gostovanja u svojoj tjednoj emisiji ‘Topnjača’ na Radio Splitu

Šabićeva kolegica na zajedničkom kompjuteru slučajno je pronašla njegovu privatnu poruku na Gmailu koji je ostao otvoren i vidjela da je samo za siječanj 2023. navodno slao račune raznim pojedincima i udrugama, izvođačima, općinama, župama i dr. uz iznose od od 200 do 400 i više eura za gostovanje u emisiji, piše Slobodna Dalmacija, dodajući da njegovi kolege kažu da je to navodno radio godinama.

Dalmatinski portal piše je Šabić pod optužbom da je u dužem vremenskom razdoblju naplaćivao gostovanja po tarifi od 200 do 800 eura, a za najskuplju tarifu dobivao se i članak na jednom portalu.

Glavni urednik Radio Splita, Karlo Reitober, sve je prijavio HRT-ovoj središnjici u Zagrebu.

'Zbog skrivljenog ponašanja Denisu Šabiću otkazan je ugovor o radu. Istina je da je uzimao novce, nažalost, što je sramota za firmu. Jučer mu je poslan otkaz, mislim da mu je već danas uručen. Ne znam koliko je točno zaradio, bili smo u šoku kada smo čuli da je radio to sustavno godinama. Ne znamo još što će biti dalje, no mislim da HRT neće stati samo na ovome', rekla je Nevenka Mikac, voditeljica Odjela komunikacija HRT-a, za Slobodnu Dalmaciju.

Damlatinski portal piše da na HRT-u proučavaju kolika je šteta nanesena, kako ljudima koji su plaćali gostovanja, tako i samoj kući čija sekunda reklamnog programa košta poprilično.

Denis Šabić od ponedjeljka je na bolovanju, pišu splitski mediji.