besana noć

Cijela Ukrajina pod uzbunom za zračni napad

04.06.2023 u 07:42

Bionic
Reading

Dvadeset je osoba ranjeno, među njima petero djece, u eksploziji u blizini ukrajinskoga grada Dnipra u kojoj je srušena dvokatnica.

Guverner Serhij Lisak napisao je na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram da je troje djece teško ranjeno te da je 17 osoba zbrinuto u bolnici, dodavši da je još jedno dijete zarobljeno u ruševinama.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski na Telegramu je napisao da se eksplozija dogodila između dviju zgrada.

"Nažalost, još ima ljudi zarobljenih u ruševinama", napisao je Zelenski. "Rusija je opet dokazala da je teroristička država", dodao je.

Na društvenim mrežama navodi se da je uzrok eksplozije ruska raketa te da je pogođena i zgrada hitne službe, a na objavljenim fotografijama prikazane su spasilačke službe kako pretražuju ruševine zgrade.

Ukrajinska vojska nije potvrdila da je riječ o raketnom napadu.

Moskva opovrgava da njezine vojne snage gađaju civile.

 Sustavi protuzračne obrane angažirani su u ranim jutarnjim satima nedjelje u odbijanju zračnih napada u blizini Kijeva, objavila je vojna uprava ukrajinske prijestolnice na kanalu za razmjenu poruka Telegram.

Reutersovi svjedoci izvijestili su da se u regiji Kijeva čulo nekoliko eksplozija koje su zvučale kao da sustavi protuzračne obrane pogađaju mete.

Cijela Ukrajina bila je pod uzbunom za zračni napad.