POSJET KRALJEVSKOG PARA

Charles i Camilla danas u Slavoniji i Baranji

15.03.2016 u 10:20

Bionic
Reading

Drugi dan posjeta princa Charlesa i vojvotkinje Camille Hrvatskoj nastavlja se danas u istočnoj Slavoniji i Baranji nakon što je sinoć svečanom večerom u čast princa od Walesa i vojvotkinje od Cornwalla britanski prijestolonasljednik čestitao Hrvatskoj na iznimnom napretku u posljednjih 20 godina

Princ Charles će sa suprugom danas posjetiti Osijek, Kopački rit, a navečer će u Zagrebu nazočiti proslavi 70. godišnjice British Councila u Hrvatskoj.

Ministar poljoprivrede Davor Romić dočekuje Njezinu kraljevsku visost Vojvotkinju od Cornwalla na Državnoj ergeli Đakovo. Bit će to drugi posjet člana britanske kraljevske obitelji Ergeli Đakovo, 44 godine nakon što ju je posjetila Kraljica Elizabeta II.. Ergela u Đakovu osnovana je davne 1506. godine, što je svrstava među najstarije ergele u Europi i govori o dugoj tradiciji uzgoja konja na tom području.

U pratnji članova kraljevske obuitelji u Zagreb su doputovali njihovi osobni tajnici te osoblje britanskog kraljevskog osiguranja, a britanski novinari koji prate kraljevsku obitelj već su ranije stigli u Zagreb i s hrvatskim novinarima za praćenje posjeta akreditirano ih je više od 180.

Princ i vojvotkinja borave dolaze u okviru turneje po regiji koja će od 14. do 19. ožujka uključiti i Srbiju, Crnu Goru i Kosovo, a princ od Walesa posjetio je regiju dosad osam puta. Što se tiče Hrvatske, njemu je ovo peti, a vojvotkinji prvi dolazak u Lijepu našu.