U IME OBITELJI MRKVOM I BATINOM

Čestitali ustavnim sucima, a medije nazvali razbojnicima

14.11.2013 u 16:59

Bionic
Reading

Čim je s Ustavnog suda puštena informacija kako nema prepreka za održavanje homofobnog referenduma o braku 1. prosinca, inicijativa U ime obitelji promptno je sazvala konferenciju za novinare u hotelu Westin, odakle je čestitala ustavnim sucima na odluci jer 'su podnijeli medijsko razbojništvo protiv referenduma'

Ustavni je sud sukladno svim uzusima i pravnim normama presudio kako je presudio, po pravu, istaknuo je na presici odvjetnik Krešimir Planinić. Istureno lice ove inicijative Željka Markić čestitala je ustavni sucima jer su uspjeli podnijeti medijsku harangu i donijeti odluku utemeljenu na pravu.

Istaknula je da je u proteklih šest mjeseci Inicijativa obavila sve  što je trebalo i po našim i po međunarodnim obavezama.

Uz čestitke sucima upućene su teške riječi prema medijima. 'U ime referendumske inicijative izražavam žaljenje i prosvjedujem zbog neviđenog medijskog terorizma i razbojništva, agitpropa, jer podmeću odvratne laž protiv nas, koje nemaju uporište ni u čemu. Bez obzira na različita zastrašivanja, hrvatski će narod pokazati što misli', poručio je povjesničar Zlatko Hasanbegović s Instituta Ivo Pilar, nekadašnji predsjednik Mladeži HČSP-a.

Pozvao je medije da prestanu 'harangirati javnost i dopuste uljuđenu raspravu 'za' i 'kontra' referendumske inicijative.

Na pitanje jesu li imali račun prije nego što su se prije tri mjeseca registrirali kao nevladina udruga budući da se inicijative ne smiju financirati iz javnih donacija, Željka Markić odbila je odgovoriti kazavši kako ne zna o čemu novinar pita te da je dezinformiran. Kao izvore financiranja navela je volontere, odnosno njihove dobrovoljne priloge. Usput je uputila žaoku prema vladajućima kazavši da je jedno sigurno, a to je da se aktivnosti inicijative 'U ime obitelji' neće biti financirane iz državnog proračuna, što se ne može reći za ovu antikampanju koja se provodi protiv njih.

Ivan Munjin, predsjednik udruge U ime obitelji istaknuo je kako se svi hrvatski građani izvan zemlje trebaju najdalje do 20. studenoga registrirati gdje će biti, jer je ovo, napomenuo je, vrlo važan referendum.

Trošak održavanja referenduma o ustavnoj definiciji braka iznosit će 40 milijuna kuna, a zbog njegova održavanja, uredi državne uprave radit će produljeno.

'Taj novac nije obuhvaćen rebalansom proračuna za 2013., već će se referendum financirati iz proračunske zalihe', objasnio je danas nakon sjednice Vlade ministar financija Slavko Linić.