nedjeljom u 2

Ćesić Rojs: Ni Plenković ni Milanović nisu Udba, a bivši udbaši se boje da ih Perković ne razotkrije

08.05.2022 u 14:50

Bionic
Reading

Stojim kod svog potpisa, prije bi mi ruka otpala nego bih povukao svoj potpis, rekao je danas u HTV-ovoj emisiji 'Nedjeljom u 2' umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs, jedan od potpisnika pisma potpore za pomilovanje obavještajaca Josipa Perkovića i Zdravka Mustača

'Čovjek koji ne zna praštati, to nije čovjek. Čovjek koji je osvetoljubiv za mene nije čovjek', rekao je umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs gostujući u HTV-ovoj emisiji 'Nedjeljom u 2'.

Naveo je da je pismo potpisao treći, nakon Ivana Čermaka i Ante Gotovine.

Ćesić Rojs je dodao kako je Udba već prošlost i da Udbe više nema. 

'To su hrvatski izdajnici koji su presvukli kapute. Vi danas imate puno velikih, kako sebe tuku u prsa, velike Hrvatine i sve ostalo, ukraše Bogu nogu, koji su se okoristili u pretvorbi i privatizaciji, koji su na nezakonit način stekli novce, koji donose novce, recimo, isto tako na prostorima Herceg-Bosne, otkuda ja potječem - donose pune gepeke novca, nitko ne provjerava u Poreznoj upravi otkud im novac, kupuju po Zagrebu velike lokacije, stanove, u kešu donose... I tko štiti? Pa Udba su oni koji štite takve, Porezna uprava i sve ostalo, ne pitaju otkuda porijeklo novca... To su najveći udbaši', rekao je Ćesić Rojs dodajući kako je primio i prijeteće poruke, ali da ga nitko ne može zavaditi s kolegama generalima

Poručio je i da bi mu prije ruka otpala nego što bi povukao potpis. Odbacio je tezu o povezanosti Gojka Šuška s Udbom, a između ostalog je rekao i da se bivši udbaši boje da ih Perković razotkrije.

Osvrćući se na optužbe predsjednika RH Zorana Milanovića na račun premijera Andreja Plenkovića, kojega je Milanović nazvao 'udbašenko', Ćesić Rojs rekao je da ni jedan ni drugi nisu Udba. Rekao je da su Milanovića velikom većinom izabrali građani RH te da ga je prihvatio, iako je glasao za Kolindu Grabar-Kitarović.

'Moram priznati, iz dana u dan sve više mi se sviđa i poslije predsjednika Tuđmana, ja otvoreno, jasno i glasno kažem - mi nemamo većeg državnika od gospodina Zorana Milanovića', poručio je.

Ćesić Rojs rekao je i da ne odobrava prepucavanje Milanovića i Plenkovića, dodavši da oni trebaju sjesti za stol.

O crnoj listi SAD-a Ćesić Rojs, koji je i dalje na crnoj listi SAD-a, rekao je da se oko toga obratio Plenkoviću i da ga je on primio. Dodao je da su s liste skinuti njegovi suborci Ante Gotovina i Rahim Ademi nakon oslobađajućih presuda.

'Ta crna lista pravi mi velike probleme', rekao je također.

'Ne mogu nigdje raditi, nemam tekućeg računa, i onda kad neki kažu 'lopov, ovakav, onakav' - kako, majka mu stara, ja dobijem samo na zaštićeni račun 4370 kuna, i za odvjetnike mi pomažu ljudi kojima ja u životu nisam sladoleda platio', dodao je.