dnk analiza

Čekaju se nalazi obdukcije: Je li potrazi za Matejem došao kraj?

19.05.2022 u 07:02

Bionic
Reading

Nakon pronalaska tijela mlađeg muškarca u Dunavu, u Beograd je doputovao Nenad Periš, otac nestalog Mateja, ali i ravnatelj hrvatske policije Antonio Gerovac koji je rekao da je tijelo odvezeno na obdukciju, koja će najvjerojatnije biti obavljena tijekom današnjeg dana

Na novinarsko pitanje kada se mogu očekivati rezultati DNK analize ravnatelj hrvatske policije Antonio Gerovac odgovorio je jučer kako sve ovisi o tome iz kojeg genetskog materijala će se DNK raditi - hoće li to biti moguće činiti iz krvi, iz mekog tkiva ili kosti...

'Obitelj je prva koja treba saznati o tome je li to Matej ili nije', rekao je također Gerovac, dodajući da su s Matejevim ocem Nenadom u kontaktu od prvih dana, kao i danas, te će biti dok god treba. Gerovac je rekao da su mainstream mediji u slučaju bili korektni, prenosi HRT.

'Međutim, vijesti koje su se pojavljivale, koje su upućivale na to da se Mateju nešto dogodilo, da je možda bio ubijen i tako dalje - to je nešto što bih molio da se ne radi', rekao je, dodajući da je srbijanska policija jako korektno izvještavala medije i obitelj nestalog.

Otac nestalog Mateja Periša, Nenad, krenuo je iz Splita u Beograd nakon što ga je srbijanski MUP prijepodne izvijestio da je u Dunavu nađeno tijelo muškarca.

'Idem u Beograd. Moramo obaviti formalnosti. Da, pet mjeseci kasnije. Ono što mi je rekla kći: 'Tata, otiđi po Mateja, dovedi ga kući". To ću napraviti u ova dva, tri dana. On je s nama i uvijek će biti s nama', poručio je Nenad Periš.