istraga u beogradu

[VIDEO] Šef krim policije o pronalasku tijela za koje se sumnja da je Matej Periš: 'Rezultati obdukcije bi trebali biti poznati u četvrtak'

18.05.2022 u 19:32

Bionic
Reading

Srpski MUP obavijestio je danas Nenada Periša, oca nestalog Mateja Periša, da je u Dunavu nađeno tijelo koje po odjeći odgovara opisu one koju je njegov sin nosio u noći nestanka.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac održao je konferenciju za medije, prenosi Dnevnik.hr

"Tijelo muškarca će biti odvedeno na obdukciju gdje će se sukladno proceduri probati utvrditi uzrok smrti kao i činjenica da će se utvrđivati radi li se o nestalo Mateju", naveo je.

Sa srpskom policijom će vidjeti koje radnje će se još morati provesti i hoće li to biti moguće. "Sve ovisi o činjenici iz kojeg genetskog materijala će se raditi DNA - iz krvi, mekog tkiva, kosti.. O tome ovisi vrijeme trajanja analize. Sve okolnosti o pronalasku tijela će se tek utvrđivati."

Antonio Gerovac dao je izjavu medijima Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović/Pixsell

U Beogradu će ostati, vjerojatno, do petka, naveo je. "U kontaktu smo s Nenadom Perišem i bit ćemo dok god to bude trebalo. Rezultati obdukcije bi, najvjerojatnije, trebali biti poznati sutra. Obitelj je prva koja treba saznati je li to Matej", dodao je.

  • +13
Mjesto na Dunavu gdje je pronađeno tijelo za koje se sumnja da je Matej Periš Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Apelirao je i na medije: “Imam apel, kao i uvijek, mislim da su čak i mediji, ovi mainstream, u konkretnom slučaju bili korektni. Međutim vijesti koje su se pojavljivale, koje su upućivale na to da je Matej možda bio ubijen, to molim da se ne radi. Srpska policija je korektno izvještavala medije i Matejevu obitelj i takve stvari ne pomažu jer se policija onda mora koncentrirati na te lažne vijesti”, zaključuje.

Mjesto na Dunavu gdje je pronađeno tijelo muškarca za kojeg se sumnja da je Matej Periš Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović/Pixsell