UGODNA JESEN

Čeka nas sunčan tjedan, temperature do +26

06.10.2014 u 11:07

Bionic
Reading

U ponedjeljak unutrašnjosti će nakon jutarnje magle ili niske naoblake, koja se ponegdje može zadržavati veći dio prijepodneva, popodne biti barem djelomice sunčano

Na sjevernom i srednjem Jadranu bit će djelomice sunčano i suho, a na južnom pretežno oblačno, povremeno s kišom ili pljuskovima, većinom na širem dubrovačkom području i otocima južne Dalmacije. Vjetar u unutrašnjosti slab, na sjevernom i srednjem Jadranu umjerena bura, a u Dalmaciji većinom umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 15 do 20, a na Jadranu od 22 do 26°C.

U utorak će posvuda biti djelomice do pretežno sunčano. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice će biti magle ili niske naoblake, a na širem dubrovačkom području kao i na otocima južne Dalmacije još je moguć poneki prolazni pljusak. Kasno poslijepodne i navečer na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru će se naoblačiti, a moguća je i kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar istočnih smjerova, a na Jadranu ujutro slab do umjeren sjeverozapadnjak koji će okrenuti na jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 6 do 11, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 17 do 22, a na Jadranu od 19 do 24°C.

U srijedu će posvuda biti pretežno, u zapadnoj unutrašnjosti ponegdje djelomice sunčano, osim na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru gdje uz više oblaka može pasti još malo kiše ili poneki lokalni pljusak. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a u Dalmaciji slabo jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 8 do 13, a na Jadranu od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 18 do 23, a na Jadranu od 20 do 25°C.

Do kraja tjedna će posvuda biti pretežno sunčano, u Dalmaciji i vedro. U unutrašnjosti je moguća mjestimična jutarnja magla ili niska naoblaka, a na sjevernom Jadranu mjestimično slaba do umjerena naoblaka. Vjetar će biti slab do umjeren južnih smjerova. Temperatura u blagom porastu, osobito u unutrašnjosti.