KOSA NA VJETRU

Čehok maneken za prvi elektromobil

11.11.2009 u 12:19

Bionic
Reading

Kako bi promovirao CRO ECO ENERGY EXPO 09, prvi sajam obnovljivih izvora energije koji se u četvrtak otvara u Varaždinu, varaždinskim je trgovima i ulicama počeo voziti prvi elektomobil koji se dijelom proizvodi u ludbreškom poduzeću Ducati Komponenti

'Ovo vozilo, koje spada u kategoriju skutera jer razvija brzinu do 45 km/h, sklapa se u sjedištu našeg vlasnika, tvrtke Ducati Energia u Bolonji. Međutim, želja nam je da uz pomoć HGK već iduće godine vozilo izlazi sklopljeno iz Ludbrega', kaže Dražen Crnković, direktor ludbreškog poduzeća koje posluje u sklopu talijanske grupacije Ducati.

Ducatijev elektromobil, koji ima radijus 50 kilometara, već koriste talijanske pošte i komunalne službe, dok kod nas sada služi samo kao službeno vozilo sajamske priredbe na kojoj će nastupiti tridesetak izlagača.

'Vozilo ćemo zadržati za turističke potrebe, a postoje i druge mogućnosti njegovog korištenja', najavljuje Slobodan Mikac, zamjenik varaždinskog gradonačelnika i voditelj organizacijskog odbora sajma.

Oduševljen prvom vožnjom središnjim gradskim trgom i okolnim ulicama, gradonačelnik Ivan Čehok najavio je i mogućnost da elektomobil bude i službeno vozilo gradske uprave da bi se promovirali obnovljivi izvori energije, ali i dao poticaj domaćim proizvođačima.