turski šef diplomacije

Cavusoglu: Švedska mora poduzeti daljnje korake za kandidaturu za NATO

05.04.2023 u 14:53

Bionic
Reading

Švedska mora poduzeti daljnje korake kako bi Turska ratificirala njezinu kandidaturu za članstvo u NATO-u, rekao je u srijedu turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, dan nakon što se Finska službeno pridružila vojnom savezu

Cavusoglu je rekao novinarima da je o kandidaturi Švedske za NATO i problemu američke prodaje borbenih zrakoplova F-16 Turskoj razgovarao tijekom susreta s američkim državnim tajnikom Antonyjem Blinkenom u Bruxellesu.

  • +8
Mevlut Cavusoglu i Antony Blinken helikopterom preletjeli potresno područje Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Turski šef diplomacije također je novinarima u srijedu rekao da će sa svojim ruskim kolegom Sergejem Lavrovom razgovarati o razvoju događaja u ukrajinskom ratu tijekom njegovog posjeta Turskoj ovog tjedna.

Cavusoglu je također rekao da Ankara s Ujedinjenim narodima radi na rješavanju problema u vezi s izvozom žitarica i gnojiva preko Crnog mora. Kazao je i da je zabrinut zbog priprema zaraćenih strana za daljnje napade.