inspektori na terenu

Butkovićeva Milova postala Milojko, junac dobio markice, a vlasnik će možda kaznu

24.04.2024 u 19:57

Bionic
Reading

Najpoznatije govedo u RH, koju je ministar Oleg Butković "iskoristio" u verbalnom okršaju s predsjednikom Zoranom Milanovićem, nakon posjeta inspekcije dobilo je novo ime. Milova je postala Milojko, a vlasnik će, moguće, dobiti kaznu

Podsjetimo, govedo za koje je Butković danima tvrdio da je krava Milova utvrdilo se da zapravo junac koji k tome nije bio označen dvjema zakonom propisanim ušnim markicama.

'Ja sam običan čovjek, krvavo radim cijeli život. Imao svoj OPG, a posao su nakon umirovljenja preuzeli moja kćer i zet, iako im i ja pomažem. Dok sam držao krave, sve sam radio po propisima, sve su bile označene kako zakon nalaže, kao i danas, osim k'o za vraga, tog junca koji nije bio planiran', ispričao je za 24 sata vlasnik sporne životinje. Njemu su, dodaje, ostale dvije krave, a kad se jedna neplanirano otelila, bio je "lijen da junca vodi na markiranje". Naveo je da je za to kriv i da je spreman odgovarati i platiti kaznu.

Veterinar i inspektor iz Brinja stigli pregledali uvjete u kojima životinje žive. Junca su označili markicama, dobio je dokumente, ali i novo ime - Milojko. O eventualnim sankcijama Inspektorat će se naknadno oglasiti.

Vlasnik je dodo da nije pripadnik niti jedne stranke, da ga politika generalno ne zanima, te da mu je Butković poznanik..