kakav gaf

Butkovićeva krava Milova ustvari je junac i nema markice na ušima

22.04.2024 u 19:40

Bionic
Reading

Glasove su političari skupljali fotografirajući se s djecom, janjcima i psima. Glavna zvijezda predizborne kampanje bila je krava Milova u verbalnom okršaju predsjednika Zorana Milanovića i HDZ-ova Olega Butkovića

Butković je rekao da nije njegova nego da pripada poznaniku iz zaleđa Novog Vinodolskog. Međutim, svima je promaknulo da je na fotografiji junac, a ne krava. Na ušima nema dvije ušne oznake, odnosno jedinstveni životni broj životinje.

Evo što je o tome rekao Butković.

'Što se tiče moje kravice ako su utvrdili da je bik, a ne krava, onda bi bilo najbolje Milanoviću, ali ne, on je kontra Ustavu, on ne sudjeluju u izborima, onda da Grbin uloži prigovor DIP-u, ima još par dana', kazao je Butković.

Ekipa RTL-a junca je pronašla smještenog u neadekvatnim uvjetima, a kako bi se utvrdio spol angažirali su i veterinara koji je potvrdio da nije u pitanju krava.

0‘Na temelju slike, ako je povećamo - vidi se penis. Svakako se radi o biku. Ali vrsta je uvijek krava, koliko je tko krivo rekao - na njima je da procjene. Ovo je muško‘, ustvrdio je veterinar Srećko Krešić.

Žaljenje što je životinja ugurana iza žice izrazio je Luka Oman, predsjednik Udruge Prijatelji životinja.

''Vidi se jasno na tim slikama da to nisu primjereni uvjeti, da su to sklepani uvjeti, nažalost siguran sam da će inspekcije reći da je sve to u redu, naravno treba reći da je 70 posto krava u Hrvatskoj na trajnom vezu'' kazao je Oman.