PORTRETI HRABROSTI

Bush izdaje monografiju s portretima veterana

15.09.2016 u 14:02

Bionic
Reading

Bivši američki predsjednik George W. Bush uskoro izdaje monografiju svojih portreta američkih vojnih veterana ratova u Afganistanu i Iraku, što je izazvalo kontroverze u dijelu američke javnosti budući da se smatra kako ih je upravo 43. po redu predsjednik gurnuo u pakao ratova iz kojih se mnogi nisu vratili

Bush se, inače, počeo baviti slikarstvo netom nakon napuštanja Bijele kuće, a nakon što su prvi radovi dospjeli u javnost 2013. mnogi su bili iznenađeni jer je mapa, osim akvarela koji prikazuju lagodan život u svjetioniku i plažama, sadržavala i aktove.

Portrete vojnika Bush je slikao u tehnici ulje na platnu, a zbirka je naslovljena 'Portreti hrabrosti'.

Autor je u uvodniku monografije zapisao kako zbirka sadrži osobne poglede na 'žene i muškarce koji su ostavili neizbrisiv trag u oružanim snagama i koji je temelj uspješne budućnosti ove zemlje'.

'Najveća čast predsjednika SAD-a je pogledati im u oči i salutirati im kao vrhovni zapovjednik, što ću činiti do kraja života', stoji u Bushovom uvodniku monografije koja izlazi krajem veljače iduće godine po cijeni od 35 dolara. Luksuzna edicija s potpisom bivšeg predsjednika stajat će 250 dolara, a sav novac ide u humanitarne svrhe za udruge američkih vojnih veterana.