novinarima zabranjeno snimanje

Burno u Mostaru: Predsjednik biračkog odbora zaspao pa naljutio birače

22.12.2019 u 09:20

Bionic
Reading

Na biračkom mjestu u Mostaru jutros je počelo burno, ispred biračkog mjesta broj 12 u Osnovnoj školi Petra Bakule formirao se red jer je zbog kašnjenja predsjednika biračkog obora to mjesto otvoreno tek oko 7:20 umjesto u 7:00

Biračka mjesta za predsjedničke izbore u Republici Hrvatskoj otvorena su jutros i u Bosni i Hercegovini. Kašnjenje predsjednika jednog biračkog odbora u Mostaru naljutilo je birače koji su čekali u redu, javlja Klix.ba.

Ispred biračkog mjesta broj 12 u Osnovnoj školi Petra Bakule formirao se red jer je zbog kašnjenja predsjednika biračkog obora to mjesto otvoreno tek oko 7:20 umjesto u 7:00.

  • +39
Otvorena birališta za predsjedničke izbore Republike Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Ljudi iz Livna i Tomislavgrada stigli, a on iz Mostara kasni', kazao je novinarima jedan od birača, dok gospođa koja je nervozna čekala reče da je ta situacija najbolji dokaz 'da kako radimo da tako i imamo'.

'Živa sramota ovdje... Prespavao čovjek. Treba mu sto eura dati što je prespavao. Otišli ljudi, ne vjeruju vam. Postoje lažovi ovdje', bio je jedan od komentara.

Problem na biračkom mjestu broj 12 odgovorni su nastojali zataškati braneći novinarima i snimateljima da snimaju unutar biračkog mjesta. Kamerman Nove TV i reporter portala Klix.ba izbačeni su s biračkog mjesta broj 12.