nema investicija

Bulj: Politika u Dalmatinsku Zagoru dolazi samo za Oluju

07.03.2018 u 16:20

Bionic
Reading

Mostov zastupnik Miro Bulj ustvrdio je u srijedu kako politika u Dalmatinsku Zagoru dolazi samo u vrijeme Oluje, nema investicija, a godinama se bojkotira projekt Inovacijskog središta Veleučilišta Marka Marulića u Kninu, vrijedan 10,5 milijuna eura

Projekt je trebao biti zamašnjak razvoja cijelog područja, trebao je omogućiti primjenu visokotehnoloških spoznaja u području prehrane, kod lokalnih proizvođača, a studentima omogućiti stručnu praksu na konkretnim postrojenjima, rekao je Bulj nakon zatražene stanke u Hrvatskom saboru.

Projekt je, tvrdi, pripremljen prije 7-8 godina, prvi je projekt pripremljen za provedbu na dan ulaska Hrvatske u Europsku uniju (1. srpnja 2013.), pripreman je u tri skupine domaćih i inozemnih konzultanata, koje je odabralo i financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja.

Pripremljena je kompletna građevinska dokumentacija, idejni, glavni i izvedbeni projekt, osmišljene sve tehnološke jednice te ishodovane lokacijska i građevinska dozvola, rekao je Bulj navodeći da je na pripremu projekta potrošeno više od milijun kuna.

"Projekt je prijavljen na prvi natječaj strukturnih fondova EU-a, no zbog politikanskih igrica lokalnih i nekih nacionalnih političara odbijen je, a lokalnom i regionalnom gospodarstvu počinjena je nemjerljiva šteta", upozorio je zastupnik.

Najavio je da će o svemu pisano izvijestiti premijera Andreja Plenkovića, te izrazio nadu da će odgovor dobiti do ovogodišnjeg obilježavanja Oluje, 5. kolovoza.

Sukob Bulja i Lackovića Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX