PISMO ČLANOVIMA SINDIKATA

Branimir Mihalinec: Borba za dostojanstvo nema cijene

18.11.2019 u 23:53

Bionic
Reading

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec u ponedjeljak navečer poslao je pismo članovima sindikata vezano uz frontalni nastavak štrajka do ispunjenja zahtjeva poručivši kako je izuzetno važno snažno odgovoriti Vladi te da borba za dostojanstvo nema cijene.

Središnji odbor našeg Sindikata i Veliko vijeće hrvatskih učitelja na današnjoj su zajedničkoj sjednici jednoglasno donijeli odluku o frontalnom nastavku štrajka od 19. studenog do ispunjenja zahtjeva.

Izuzetno je važno snažno odgovoriti Vladi Republike Hrvatske kako ne pristajemo na prijetnje, te da smo spremni boriti se za svoje zahtjeve i dostojanstvo do kraja. Borba za dostojanstvo nema cijene', istaknuo je Mihalinec u pismu koje je objavljeno na društvenim mrežama.

'Ukoliko budemo i dalje jedinstveni i odlučni, Vlada Republike Hrvatske bit će primorana ponovno sjesti s nama za pregovarački stol i ponuditi prihvatljivo rješenja', dodao je.

U pismu je ponovio kako će u utorak na konferenciji za novinare objaviti rezultate izjašnjavanja o posljednjoj ponudi Vlade.

Također, najavio je da sindikati planiraju aktivnosti u vrijeme zasjedanja Europske pučke stranke u Zagrebu i da će uskoro organizirati prosvjed u Zagrebu na jednom od gradskih trgova.